2020. szeptember 21. hétfő Máté, Mirella

Hírek - Állat

Csődveszély fenyegeti a magyar baromfitermelőket: azonnali beavatkozásra van szükség

Uniós importkorlátozást sürget a Baromfi Terméktanács az ágazat túlélése érdekében - közölte a terméktanács elnök-igazgatója az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.
 
 

Csorbai Attila közölte, hogy a koronavírus-járvány miatt a piac 30 százalékát jelentő hotelek és éttermek kiesetek, így mára az önköltség alá zuhant az élő baromfi kilónkénti átvételi ára. Az árzuhanás miatt, a korábbi 260-270 forinttal szemben, mostanra 230 forintra csökkent a kilónkénti felvásárlási ár, mert mindenki szabadulni igyekszik a készletektől - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban a járvány mellett a madárinfluenza is sújtja a termelőket. Példaként említette, hogy az utóbbi időben az Alföldön kétmillió fertőzött állatot kellett leölni. Mindennek következtében sok termelő mehet csődbe, ami a termelés visszaesését, később pedig egy keresleti piac kialakulását eredményezeti, ami brutális áremelkedéssel járhat - fejtette ki. Ebben a helyzetben a terméktanács szükségesnek tartja a harmadik országból származó, évente mintegy 850 ezer tonnányi baromfihús importjának korlátozását - mondta Csorbai Attila.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu