2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Hírek - Állat

Így lesz egyre jobb a disznóhús - Összefognak a nagyok

Partnerkapcsolatot alakít ki Nagy-Britanniában a sertésgenetika két vezető vállalata, a JSR Genetics és a Topigs Norsvin. A megállapodással a brit sertéstenyésztők hozzájuthatnak a sertéstenyésztés legújabb genetikai fejlesztéseihez.
 
 

Megállapodott a JSR Genetics és a Topigs Norsvin arról, hogy genetikai partnerkapcsolatot alakítanak ki Nagy-Britanniában – áll a vállalatok közleményében. Mindkét cég meghatározó szerepet játszik a sertésgenetika világszintű fejlesztésében.

Az egyezség szerint mindkét vállalat megtartja függetlenségét, de a brit piacon a JSR Genetics lesz a Topigs Norsvin genetika kizárólagos forgalmazója. Emellett a Topigs Norsvin mesterséges termékenyítő hálózatának nagy-britanniai tevékenységét a JSR rendszerébe integrálják, illetve összehangolják a két cég kutatási és fejlesztési programjait is. Ugyanakkor a JSR kocavonal-tenyésztését a Topigs Norsvin irányítja majd, vagyis felelős lesz az úgynevezett tenyészérték-kalkulációkért, illetve a JSR nagy-britanniai tenyésztési programjaihoz kötődő technológiákért.

A megállapodással a sertésgenetika két vezető vállalata egyesítette erejét a gyorsabb genetikai előrehaladás érdekében – kommentálta az eseményeket Bernard Hoggarth, a JSR elnöke. A változások a brit piac számára azt jelentik, hogy az ottani sertéstenyésztők hozzájuthatnak a sertéstenyésztés legújabb genetikai fejlesztéseihez.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu