2020. október 29. csütörtök Nárcisz

Hírek - Állat

Magasról tett a tiltásokra a tiszafüredi horgász: súlyos büntetésre számíthat

Február elején buktatta le a halőr azt a tiszafüredi horgászt, amely szinte a létező összes tiltást figyelmen kívül hagyta. Az egy dolog, hogy nem engedélyezett eszközzel horgászott, de a fogott halakat sem írta bele a fogási naplóba, ráadásul ittasan is vezetett. A férfit előállították a kiskörei kapitányságon, és eljárást indítottak ellene.
 
 

Egy rutinellenőrzés során szúrta ki a halőr, hogy a látszólag szabálykövető horgász három folyami harcsát is "elfelejtett" beírni a fogási naplóba, ráadásul tiltott eszközzel horgászik - írja a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.-re hivatkozva az Infostart. A február elsején ellenőrzött tiszafüredi horgász a vizsgálat kezdetén még készségesen felmutatta az aznapra érvényes állami horgászjegyét és területi jegyét, később viszont, alaposabban átnézve a csónakot előkerült egy zsák, belőle pedig a harcsák. A horgászbotot kitekertetve pedig az is kiderült, hogy célzottan külső akadásra törekedett az elkövető, ugyanis a gumihal fölé – a főzsinórba – fixen be volt kötve egy háromágú horog, amely meg is volt nyitva kicsit, hogy még könnyebben akadjon.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A halőr mind az eszközöket, mind a halakat elkobozta. És bejelentette azt is, hogy többek között tiltott módon történő halfogás miatt eljárást kezdeményez ellene. Ezen túlmenően gereblyézés bűncselekményének gyanúja miatt a kikötőbe visszakísérte a tiszafüredi férfit. Mire megérkeztek a kikötőbe, már a Kiskörei Vízirendészet munkatársai is megérkeztek, majd a bizonyíték rögzítése után előállították a férfit a kiskörei kapitányságon.

Forrás: Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

Végül nemcsak a tiltott eszközzel történő halfogásért, a külső akadással fogott hal megtartásáért, a fogási napló elmulasztott vezetéséért, a tilalmi időszakában megtartott halért, a hallopásért, az orvhalászat bűncselekményért indítottak eljárást a férfi ellen, hanem ittas vezetésért és a csónak kötelező tartozékainak hiányáért is. A Tisza-tó és a környező folyószakasz horgászvizeit kezelő cég pedig azt is közölte, hogy a horgász az eljárások végeredményétől függően arra is számíthat, hogy a Tisza-tavi területi jegy váltásától öt évre eltiltják.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu