2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Állat

Óriási mázlija volt a horgásznak: gigantikus harcsát fogott Heves megyében

Az év első nagy fogása a Heves megyében esett meg, ahol egy szerencsés horgásznak egy gigantikus harcsát sikerült megakasztania. Méreteit tekintve a hal meghaladta a két métert és a hatvan kilogrammot is.
 
 

Sok horgász kedvenc helye a hevesi Lőrinci-tó, ami arról is nevezetes, hogy a partjának nagy részét stégekre épült horgászházak foglalják el – olvasható az Infostart oldalán. A napijegyes vendéghorgászok a tó Zagyva felőli részén található füvesített partszakaszon és a vízterelő T-gáton hódolhatnak kedvelt időtöltésüknek, melynek eredményeként gyakran akadnak horogra méretes példányok. Itt volt óriási szerencséje Buborék Lászlónak.

A horgász, aki tavaly a Palotási-víztározónál rendezett harcsafogó versenyen társával, Pál Lászlóval a második helyen végzett, ezúttal egyedül járt sikerrel: a Lőrinci-tavon az idei év első gigahalát akasztotta meg. A harcsa 214 centiméter hosszú és 64 kilogrammos volt. A halról és a szerecsés horgászról készült kép a Lőrinci Horgászegyesület Facebook-oldalán tekinthető meg.

 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!