2018. január 17. szerda Antal, Antónia

Hírek - Állattenyésztés

Már megrendelhető a FruitVeb ágazati évértékelő kiadványa

A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács az elmúlt évekhez hasonlóan 2012. év végén is publikálta évértékelő kiadványát, amelyben átfogó adatokat és elemzéseket közöl a magyar agrárgazdaság, ezen belül a zöldség-gyümölcs ágazat aktuális termelési és nemzetgazdasági helyzetéről.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A 32 oldalas színes kiadvány a témához kapcsolódó európai uniós adatok mellett több évre visszamenőleg tartalmaz statisztikai adatokat a magyar zöldség-gyümölcs termesztés területi és termelési volumenéről, valamint külkereskedelmi mérlegéről, emellett bemutatja az előző évi zöldség-gyümölcs ágazati árumérleget és a feldolgozóipari nyersanyagfelvásárlási adatokat.

A táblázatok és grafikonok mellett a kiadvány a 2012. év legfontosabb nemzetközi és hazai zöldség-gyümölcs ágazati eseményeit szövegesen is ismerteti. Egy átfogó piaci körkép után a tájékoztató anyag a hazai termesztésben meghatározó fajokat külön-külön is elemzi, amely során az adott faj 2012. évi nemzetközi és hazai termelési tapasztalatait – pl. időjárás hatása, termőterületek elhelyezkedése, termelt mennyiség, stb. – és az adott év értékesítési lehetőségeit – pl. piaci árak, export-import adatok, stb. – mutatja be.

A bemutatott zöldség-gyümölcsök között szerepel:

Zöldségfélék: paprika, paradicsom, dinnyefélék, káposztafélék, gyökérzöldségek (sárgarépa,
petrezselyem, gumós zeller), hagymafélék, nagymagvúak (csemegekukorica, zöldborsó, zöldbab),
torma, uborka

• Gombafélék

• Gyümölcsfélék: alma, körte, csonthéjasok (kajszibarack, őszibarack, szilva, cseresznye, meggy),
bogyósok (szamóca, málna, szeder, ribiszke, bodza), dió

Az olvasó a kiadványból a hazai zöldség-gyümölcs ágazatban évek óta fontos szerepet betöltő marketing programokról (pl. Iskolagyümölcs Program, 3X3 Zöldség-Gyümölcs Fogyasztásösztönző Program) is tájékozódhat.

A FruitVeB évértékelő kiadványáról bővebben a www.fruitveb.hu weboldalon olvashat.


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu