Egészséges és finom is: ezt kellene ennünk, ha jót akarunk magunknak
Az egészséges táplálkozás sok örömet is rejt magában, egy sor finom fogással tehetünk valamit a szervezetünk ellenállóképességéért.
Az egészséges táplálkozás sok örömet is rejt magában, egy sor finom fogással tehetünk valamit a szervezetünk ellenállóképességéért.
A heti nagybevásárlás a múlté lesz, otthon élelmiszernyomtatókkal hasznosítjuk a maradékot - állítják élelmiszer-futurológusok.
Folyamatosan csapásokat kap a magyar húsipar, fel van adva a lecke az ágazat szereplőinek.
1970-ben még 4 ezer gombóc fagyira volt elég az átlagkereset, ma már csak 1100 gombócra futja az átlagnak.
Óriási bizonytalanságot jelent az intézkedés a magyar kiskereskedelmi szektorban.
Egy kutatás szerint két hónap alatt több kilót fogyhattak azok, akik néhány egyszerű szabályt betartottak - ráadásul az egészségük és a közérzetük is javult.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Ha nem történik semmi váratlan esemény, ismét növekedésnek indulhat a magyar élelmiszeripar teljesítménye.
2024-ben is kemény éve volt az élelmiszeriparnak Magyarországon, kérdés, milyen lesz 2025.
A magyar felnőttek 32,8 százaléka fogyaszt naponta zöldséget, ami 35 ország rangsorában az utolsó helyre elegendő.
2025 elején kezdheti meg a működését a Cargill negyedik innovációs központja Ázsiában.
Éder Tamás szerint az a meglepetés, hogy ilyen központi terhek mellett az élelmiszerek és a nem alkoholos italok árszintje csak 2023-ban érte el az EU-s átlagot.
Nagy-Britanniában az élelmiszeripar szigorúbb szabályokat sürget az egészségtelen táplálkozás ellen.
A megkérdezettek 70 százaléka rendszeresen dob ki élelmiszert - ezek sok esetben még fogyaszthatók lennének.
Az adventi és a húsvéti élelmiszer-adomány gyűjtési akció után a szeptemberi iskolakezdés alkalmával szervez újabb jótékonysági akciót az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft.
Általános a fogyasztás visszafogása, az élelmiszer csak egy példa arra, hogy ha csak lehet, nem költenek a vásárlók.
Hatalmas azon élelmiszerek mennyisége is, amit fel sem használunk, csak bontatlanul, érintetlenül megromolva hajítunk ki a szemetesbe.
Súlyos probléma a túlsúly: a britek többsége támogatná az egészségtelen élelmiszerek megadóztatását.
Három év alatt másfélszeresére nőhet a szektor a kontinensnyi országban.
Kánikula idején még a szokásosnál is fontosabb odafigyelni az élelmiszerbiztonságra.
A növényeknél is vannak fertőző betegségek, amelyek terjesztésében nagy szerepet játszanak a vírusvektorok.
Több kutatás igazolja, hogy a túlzott műtrágyahasználat, valamint a nem megfelelő talajerő-gazdálkodás és talajművelési gyakorlatok jelentős károkat okoznak.
Magyarországon több mint 22 800 tonna halat termeltek a tógazdaságokban, ami több mint 16%-kal haladja meg az előző évi mennyiséget.
Megjelent az agrárminiszter rendelete a madárinfluenza megelőzése érdekében a víziszárnyas ágazatnak nyújtott csekély összegű támogatásról.
A talajtípus meghatározza a kert adottságait, de némiképp módosítható, van lehetőség korrekcióra.
Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.
CLAAS ROLLANT és VARIANT: két út, egy cél – tökéletes bála, kompromisszumok nélkül