A húsvéti menü legnagyobb dobása lehetne, sokan mégis kerülik a rossz emlékek miatt
Ez az étel megfelelően elkészítve igazi ínycsiklandó élményeket nyújthat húsvétra.
Ez az étel megfelelően elkészítve igazi ínycsiklandó élményeket nyújthat húsvétra.
2025-ben is elkezdődött a bárányhúst népszerűsítő húsvéti kampány Magyarországon.
Sok ínyenc a bárány fejét akarja, sőt igazi különlegességnek számít az állat szeme is.
Másfélszeresére bővült az első negyedévben a kivitel, és ötödével nőtt a húsexport is.
A keresztény és a muszlim ünnep egybeesése keresleti piacot és magas bárányárakat hozott, de az ágazat problémái továbbra is makacsul jelen vannak.
Még a tavasszal hatályba lép az Új-Zéland és az Európai Unió közötti kereskedelmi megállapodás.
Luxussá válhat ez a húsfajta Magyarországon: nagyon egészséges, de ki tudja ezt megfizetni?
Mozgalmas, de eredményes hetekre időszakra készülhetnek a juhászok Magyarországon.
Idén egybeesik a húsvét és a ramadán, ami keresleti piacot, egyben jó lehetőséget eredményezhet a megtépázott magyar juhágazatnak.
Csaknem egytizedével nőtt az Európai Unió juh- és kecskeimportja 2023 első nyolc hónapjában.
Sikeresen lezárult az európai bárány- és juhhús promóciós kampány Magyarországon és Spanyolországban.
Az évről évre visszatérő nagy külföldi kereslet bizonyítja a magyar bárány átlag feletti minőségét.
A báránytartásban rejlő lehetőségek és a magas minőségű bárányhús iránti kereslet további fejlődést és növekedést jósol a jövőben hazánkban.
A magyar hús minősége és élvezeti értéke nagyon jó, attól még, hogy valami külföldi, nem jelenti azt, hogy jobb is.
A szakértők szerint újra megerősödhet a magyar juhágazat, ha sikerrel jár a generációváltás.
A Keleméri bárányhús sajátos minőségi jellemzői a földrajzi területtel ápolt kapcsolaton alapulnak.
Feldman Zsolt: érdemes juhtenyésztéssel foglalkozni, a báránynak lesz kereslete az európai piacon.
Megmozdult az uniós báránypiac.
Lassan, de biztosan emelkednek a bárányárak is.
Sok lehetőséget rejt ez az állat.
A szakértő szerint a 2025-ös év még az előzőnél is gyengébb lehet, hacsak nem jönnek ki hamar az új pályázati kiírások.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
A gazdasági helyzet, a fogyasztói tudatosság növekedése és az egészséges életmód iránti igény együttesen formálják át a húsfogyasztási szokásokat Magyarországon.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.