Akkora fagy jön itthon, hogy elviheti a gyümölcstermés nagy részét
A Groupama Biztosító szerint a hétvégétől visszatérő fagyok komoly veszélyt jelentenek a már virágzó gyümölcsösökre.
A Groupama Biztosító szerint a hétvégétől visszatérő fagyok komoly veszélyt jelentenek a már virágzó gyümölcsösökre.
A védekezés egyik módja a takarás, amit elsősorban a friss ültetésű, egy méter körüli növényeknél lehet könnyen kivitelezni.
Hétfőn este 9-kor már -7 fok volt a Kékesen, de az ország több részén is fagyott.
Itt az ideje, hogy készüljünk és gondoljunk a hidegebb, téli időjárásra is a kertünkben.
Az előzetes becslések szerint idén 30 százalékkal kisebb kajszitermés várható a tavalyinál Franciaországban.
Április elején, azaz a szokásosnál három héttel korábban kezdtek el virágozni a lengyel cseresznyeültetvények.
Az alma és a meggy eddig jobbára megúszta a hajnali fagyokat, de az áprilist még túl kell élniük – a kajszi már rosszabb helyzetben van.
Hajnali fagyokkal indul húsvét hete, de a hét végére szinte nyárias időjárásra számíthatunk.
Fagyveszély várható a következő napokban, szerdára virradóra az ország nagy részén fagypont alá csökken a hőmérséklet.
Nem csak a hegyekben fog fagyni a következő napokban, az Alföldet is el fogja érni a hideg.
Általános tévhit, hogy vetni csak tavasszal lehet, sőt, amennyiben a terület öntözhető, szinte mindig lehet vetni.
A jövő hét első felében éjszakánként sem valószínű fagy, de a hét közepétől ismét lehűlésre lehet számítani.
Ha nem sikerül alkalmazkodni, akkor elképesztő károkat okozhat a fagy a jövőben a gazdáknak.
A következő napokban várható bőséges csapadék hatására nőni fog a gombás megbetegedések valószínűsége.
Durván letarolta a gyümölcsösöket a fagy a Bakony és az Északi-középhegység között.
Tolnában már virágzik a kajszibarack és a mandula, de a napokban még komoly fagyok jöhetnek.
Így védekeznek a fagy ellen a profik.
Nem kedvez az időjárás a gazdáknak.
Szombaton ráadásul megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord is.
Fagyos reggelre kell készülni.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.