Horgászok, figyelem: felvázolta tervét a Mohosz, erre készülnek a jövőben
A kövekező időszakra szóló, nagyszabású és több területet lefedő tervet jelentett be a Mohosz.
A kövekező időszakra szóló, nagyszabású és több területet lefedő tervet jelentett be a Mohosz.
Komoly növekedés mehet végbe a következő évtizedben az állattenyésztésben és az állati termékek fogyasztásában.
Hatályba lépett a Magyar Országos Horgász Szövetség 2029-ig tartó ötéves stratégiája.
Magyarországon több mint 22 800 tonna halat termeltek a tógazdaságokban, ami több mint 16%-kal haladja meg az előző évi mennyiséget.
Az AKI megújította a hazai halgazdálkodási adatgyűjtés keretét, és hatékonyabb adatgyűjtési és elemzési rendszert alakított ki.
A támogatások hiánya és az ebből fakadó áremelkedés miatt a magyar halak egyre drágábbak lesznek, ami tovább csökkenti a fogyasztást.
Az összes hazai halfogyasztás 40 százaléka realizálódik az év végi ünnepi időszakban.
A 2024-ben tapasztalt nehézségek ellenére sem emeltek árat az ünnepekre a hazai haltermelők.
A „Kapj rá!” kampány 2013 és 2020 között 24%-kal növelte a halfogyasztást Magyarországon.
Javában tart a karácsony előtti nagyüzem a hortobágyi halgazdaságban, érkeznek a halak az üzletekbe.
A nehézségek ellenére idén is biztosított a magas minőség a karácsonyi halkínálatban.
Halfesztivált rendeznek Siófokon – halételek, főzőverseny és szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nem javasolja a Sajóból kifogott halak fogyasztását.
A nagy forróság miatt brutális oxigénhiány alakult ki, és kóros iszapgáz szabadult fel a halastavakban.
A feldolgozott halak szempontjából az afrikai harcsát keresik leginkább a magyar vásárlók.
Az új MAHOP Plusz program a következő években összesen 53,9 millió eurónyi, azaz kb. 20 milliárd forintnyi forrást biztosít a halágazat számára 2027-ig.
Az elmúlt ötven év leggyorsabban növekvő mezőgazdasági ága lett az akvakultúra, amelyben van még potenciál a FAO közlése szerint.
Idén karácsonykor is érdemes a hazai termelésű édesvízi halat választania a lakosságnak.
Idén is kiváló minőségű, hazai termelésű hal kerülhet a magyarok karácsonyi asztalára.
Bőséges halkínálattal találkozhatnak a vásárlók karácsonykor, a csapadékos időjárás és az olcsóbb takarmány jót tett a halgazdaságoknak.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.