A románok már meglépték - Brutális áfacsökkentés a szomszédban

agrarszektor.hu
Bevezették a kilenc százalékos áfakulcsot az élelmiszerekre Romániában. A lépéssel most már a gyártó és forgalmazó cégeknek nem csak a kenyér, hanem valamennyi élelmiszer esetében kötelező alkalmazniuk a csökkentett áfakulcsot. Az adócsökkentés kiterjesztésétől 12 százalék körüli árcsökkenést várnak az élelmiszerszektorban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kilenc százalékra csökkentették az élelmiszerek áfáját Romániában. A mától hatályos intézkedéstől 12 százalékos árcsökkenést várnak a román élelmiszerszektorban. A kilenc százalékos áfakulcs érvényes az az alkoholmentes italokra és minden olyan élő állatra, illetve növényre, amelyet az élelmiszeripar hasznosít - számol be az MTI.

Az általános forgalmi adó most 24 százalékos Romániában, az új adótörvénykönyv ennek szintjét jövő évtől kezdődően 20 százalékra csökkentené. A kabinet most sürgősségi rendelettel hozta előre a 2016. január elsejétől tervezett adócsökkentő intézkedések élelmiszereket érintő részét, amelyeket a parlamenti elfogadásra váró új adótörvénykönyv irányoz elő. 

Ahogy arról az agrárszektor.hu korábban beszámolt, a román költségvetés helyzete lehetőséget nyújt az áfacsökkentésre. Victor Ponta román miniszterelnök szerint ugyanis az ottani büdzsé a tervezett 5 milliárd lejes (340 milliárd forint) hiány helyett 5 milliárd lejes többlettel zárta az idei első negyedévet és így máris rendelkezik az élelmiszerek áfájának csökkentésével keletkező bevételkiesés fedezetével.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13