2019. március 21. csütörtök Benedek

Hírek - Élelmiszer

Árlibikóka: drágább növények, olcsóbb állatok

Májusban 0,6 százalékkal növekedtek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos időszakához képest a Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatója szerint. Ez a növényi termékek árának 4,6 százalékos növekedéséből, illetve az élő állatok és állati termékek árának 6,4 százalékos csökkenéséből tevődik össze.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

2018 májusában 2017 májusához képest:

A gabonafélék ára 10 százalékkal emelkedett. A zöldségfélék és a gyümölcsök ára 7,9 százalékkal lett magasabb. A burgonya ára 3,7 százalékkal volt alacsonyabb. A tárolt burgonya ára 16 százalékkal csökkent, az újburgonyáé pedig 68 százalékkal növekedett.

Az élő állatok ára 9,1, az állati termékeké 0,6 százalékkal csökkent. A vágósertés ára 20 százalékkal csökkent. A tej ára 0,7%-kal alacsonyabb, a tojásé 2,2 százalékkal magasabb volt.

2018 január–májusában az előző év azonos időszakához viszonyítva:

A mezőgazdasági termelői árak 0,9 százalékkal nőttek, ezen belül a növényi termékek ára 1,9 százalékkal emelkedett, az élő állatok és állati termékeké 0,9 százalékkal mérséklődött. A vágósertés ára 11 százalékkal csökkent.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Nyugat-magyarországi Agrárfórum

  Az agrárium legaktuálisabb témái

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu