2020. október 29. csütörtök Nárcisz

Hírek - Élelmiszer

Brutális sztrájkba léptek a világ legnagyobb Nutella-gyárának dolgozói: leállt a termelés

Leállították a gyártósorokat a sztrájkoló munkások a világ legnagyobb Nutella-gyárában. A május 28 óta sztrájkoló munkavállalók többek között azt is megakadályozták, hogy a teherautók ki-és belépjenek az észak-franciaországi üzembe, és a francia hírügynökségek értesülései szerint 4,5 százalékos béremelést követelnek a vezetéstől.
 
 

Mintegy 160 munkás sztrájkol május 28-a óta a világ legnagyobb Nutella-gyárában Észak-Franciaországban, amely az olasz édesipari cég, a Ferrero tulajdonában van - írja a CNN Business. A szakszervezeti képviselők a francia hírügynökségeknek elmondták, hogy az üzem négy gyártósorából hármat leállítottak, és a gyár kapacitása az egyötödére csökkent. A sztrájkolók többek között azt is megakadályozták, hogy a teherautók elhagyják az üzemet, illetve belépjenek abba. A munkások 4,5 százalékos béremelést, és emellé 900 eurós bónuszt követelnek, a vezetés azonban csak 0,4 százalékos emelést ajánlott fel nekik. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A gépsorok leállítása egyelőre még nem vezetett Nutella-hiányhoz, és a Ferrero szóvivője elmondta, hogy mivel egy gyártósor továbbra is működik, illetve a gyárnak tartalékkészlete is van, ezért az ellátással kapcsolatban nincsenek problémák. A vállalat tájékoztatása szerint megpróbáltak tárgyalni a szakszervezettel, a sztrájkoló munkások azonban a teljes munkaerő mintegy negyedét teszik ki. A francia hírügynökségek szerint akár 1000 eurós bírságot is fizethetnek óránként azok a munkások, akik folytatják a sztrájkot.

Ahogy azt az agrárszektor.hu is megírta, február végén már leállították egyszer a világ teljes nutella-mennyiségének negyedét megtermelő normandiai Nutella-gyárat. Ennek akkor az volt az oka, hogy probléma volt a termék egyik összetevőjével.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu