2021. november 27. szombat Virgil

Hírek - Élelmiszer

Drasztikus élelmiszer-drágulás jöhet: ez lehet a felelős az árrobbanásért

Tovább drágulhatnak az élelmiszerek az emelkedő energiaárak miatt. A gáz négyszeresébe kerül Európában, mint egy éve, az áramért pedig a másfélszeresét kérik, derült ki az Energetikai Hivatal friss elemzéséből.
 
 

Tovább fűtheti az inflációt, hogy emelkedtek az energiaárak. Az állami Energetikai Hivatal friss elemzése szerint a gáz négyszeresébe kerül Európában, mint egy éve, az áramért pedig a másfélszeresét kérik – írta meg a 24.hu. A helyzetet az RTL Klub Híradója járta körbe. Itt hangzott el, hogy – noha a lakossági rezsidíjakat befagyasztották Magyarországon – a cégek költségei emelkedtek, és emiatt az alapvető élelmiszerek is drágulhatnak.

A riportban elhangzott az is, hogy a zöldségek 13,4%-kal kerülnek többe most júliusban, mint egy évvel korábban. Ennek oka egyszerre a szélsőséges időjárás, a béremelés, az emelkedő üzemanyagár, de ezentúl még a növekedő energiaárak is drágíthatják az élelmiszereket. Utóbbi miatt nőhet a fűtés, a hűtés, a csomagolás, de akár a műtrágya ára is.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó