2022. május 29. vasárnap Magdolna

Hírek - Élelmiszer

Egy cégbe olvasztják a Szentkirályit és a Kékkútit

A napokban megindult jogi egyesülési folyamattal egy cégbe olvad össze a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt.. A két vállalat idén november 1-től Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. néven működik tovább.
 
 

A két vállalat még 2015 tavaszán, a Central European Mineral Water Holding létrehozásával került közös tulajdonba. A két cég egyesítése közel egy éve zajlik – közölte Balogh Levente, a CEMW Holding elnöke.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kékkúti Ásványvíz Zrt. tavaly 15 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, ami 13 százalékos növekedés. Idén további 10 százalékos bővülést várnak. A holding 2015-ben összesen 360 millió liter ásványvizet értékesített, 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, és 310 alkalmazottat foglalkoztat.

Az idei termékfejlesztéseket jelentős beruházások támogatják. Kékkúton egy 2,5 millió eurós beruházás után kezdődhet az ízesített termékek gyártása, míg Szentkirályon a vízkezelő technológia újul meg.

A Central European Mineral Water Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Balogh Levente. A Kékkúti Ásványvíz Zrt. 2015 márciusában, majd azt követően 2015 áprilisában a Szentkirályi Ásványvíz Kft. is a CEMW Holding tulajdonába került.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben