Forradalmi újítás: ezzel a módszerrel sokkal tovább frissek maradnak a gyümölcsök

Forradalmi újítás: ezzel a módszerrel sokkal tovább frissek maradnak a gyümölcsök

agrarszektor.hu
Egy új eszköz növelheti a kemény héjú gyümölcsök eltarthatóságát a jövőben, így mostantól a sárgadinnye betakarítás utáni eltarthatósága is meghosszabbítható, ráadásul vegyszermentesen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A friss termékek előállításának mindig is az egyik legfontosabb célja annak biztosítása volt, hogy egy termék optimális frissességgel érkezzen a boltokba és képes legyen megőrizni ezt a frissességet még vásárlás után - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A termékek eltarthatóságának meghosszabbítása kevesebb termékveszteséget, kevesebb élelmiszer-pazarlást és nagyobb hatékonyságot jelent az ellátási láncban. A Liquidseal egy olyan új termék, amely elősegíti a kemény héjú gyümölcsök - például az avokádó, citrusfélék, mangó és papaya - eltarthatóságának meghosszabbítását. 2020 márciusa óta már a sárgadinnye is kezelhető ezzel a betakarítás utáni módszerrel. A közeljövőben a banán és az ananász betakarítás utáni kezelésére is alkalmas lehet majd a termék.

Az élelmiszer-pazarlás csökkentése az ellátási láncban

Ez a termék 2017-2018 óta létezik a piacon, ami egy olyan vegyszermentes betakarítás utáni kezelés, amit közvetlenül a betakarítás után permetezéssel vagy merítéssel lehet alkalmazni. A termék sajátos tulajdonságai lehetővé teszik a termék pazarlásának akár 30-40%-os csökkentését, valamint csökkenti a peszticidek és műanyagok felhasználását is. Megfelel az ökológiai gyümölcstermelés követelményeinek is, és folyékony formában élelmiszerekkel érintkező anyagként megfelel az EU és az USDA előírásainak, beleértve az ökológiai gyümölcsökön történő felhasználást is (mind a KIWA, mind a C.A.A.E. tanúsítvánnyal rendelkezik). A gyorsan növekvő globális népesség mellett egyre növekszik az igény az általunk előállított termékek tényleges fogyasztására és a hulladékképződés lehető legnagyobb mértékű megelőzésére. 

Már idén elérhető a hosszabb ideig eltartható sárgadinnye

Ma már a sárgadinnyék, különösen a Galia és a Honey Dew típusok is kezelhetők ezzel a termékkel. Mindegyik gyümölcstípusnak megvannak a sajátos jellemzői és kihívásai, hogy megőrizzék vagy meghosszabbítsák tárolási idejüket és minőségüket az ellátási láncban. A Liquidseal laboratóriuma olyan receptek kifejlesztésén dolgozik, amelyek csökkentik a termék súlycsökkenését, csökkentik a penészfejlődést és a keresztszennyeződést a különféle gyümölcsök esetében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?