2020. november 26. csütörtök Virág

Hírek - Élelmiszer

Forradalmi újítás: ezzel a módszerrel sokkal tovább frissek maradnak a gyümölcsök

Egy új eszköz növelheti a kemény héjú gyümölcsök eltarthatóságát a jövőben, így mostantól a sárgadinnye betakarítás utáni eltarthatósága is meghosszabbítható, ráadásul vegyszermentesen.
 
 

A friss termékek előállításának mindig is az egyik legfontosabb célja annak biztosítása volt, hogy egy termék optimális frissességgel érkezzen a boltokba és képes legyen megőrizni ezt a frissességet még vásárlás után - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A termékek eltarthatóságának meghosszabbítása kevesebb termékveszteséget, kevesebb élelmiszer-pazarlást és nagyobb hatékonyságot jelent az ellátási láncban. A Liquidseal egy olyan új termék, amely elősegíti a kemény héjú gyümölcsök – például az avokádó, citrusfélék, mangó és papaya – eltarthatóságának meghosszabbítását. 2020 márciusa óta már a sárgadinnye is kezelhető ezzel a betakarítás utáni módszerrel. A közeljövőben a banán és az ananász betakarítás utáni kezelésére is alkalmas lehet majd a termék.

Az élelmiszer-pazarlás csökkentése az ellátási láncban

Ez a termék 2017-2018 óta létezik a piacon, ami egy olyan vegyszermentes betakarítás utáni kezelés, amit közvetlenül a betakarítás után permetezéssel vagy merítéssel lehet alkalmazni. A termék sajátos tulajdonságai lehetővé teszik a termék pazarlásának akár 30–40%-os csökkentését, valamint csökkenti a peszticidek és műanyagok felhasználását is. Megfelel az ökológiai gyümölcstermelés követelményeinek is, és folyékony formában élelmiszerekkel érintkező anyagként megfelel az EU és az USDA előírásainak, beleértve az ökológiai gyümölcsökön történő felhasználást is (mind a KIWA, mind a C.A.A.E. tanúsítvánnyal rendelkezik). A gyorsan növekvő globális népesség mellett egyre növekszik az igény az általunk előállított termékek tényleges fogyasztására és a hulladékképződés lehető legnagyobb mértékű megelőzésére. 

Már idén elérhető a hosszabb ideig eltartható sárgadinnye

Ma már a sárgadinnyék, különösen a Galia és a Honey Dew típusok is kezelhetők ezzel a termékkel. Mindegyik gyümölcstípusnak megvannak a sajátos jellemzői és kihívásai, hogy megőrizzék vagy meghosszabbítsák tárolási idejüket és minőségüket az ellátási láncban. A Liquidseal laboratóriuma olyan receptek kifejlesztésén dolgozik, amelyek csökkentik a termék súlycsökkenését, csökkentik a penészfejlődést és a keresztszennyeződést a különféle gyümölcsök esetében.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 50 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu