Nem tudunk meglenni az orosz piac nélkül

agrarszektor.hu
Magyarország egyik legfontosabb stratégiai partnere Oroszország, ezért Magyarország továbbra is érdekelt a magyar-orosz mezőgazdasági együttműködés kiszélesítésében. Ebben a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerint fontos szerepe van az embargó hatálya alá nem tartozó termékek exportjának is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mezőgazdasági együttműködés szorosabbá tételén dolgozik Magyarország az orosz élelmiszer-embargó hatályán kívül eső területeken - jelentett ki Nagy István, az FM államtitkára. Magyarországnak kulcsfontosságú a magyar élelmiszergazdasági termékek exportjának növelése - tette hozzá.

A tárca közleménye szerint Nagy István a kétoldalú mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködés helyzetéről és a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Jelena Asztrahancevával, az Oroszországi Föderáció Mezőgazdasági Minisztériumának miniszterhelyettesével Moszkvában.

A felek megegyeztek abban, hogy további konzultációt folytatnak a mezőgazdasági termékek egymás piacára juttatása érdekében, illetve erősítik az együttműködést a vetőmagtermesztésben és az akvakultúrában. A közlemény szerint a magyar mezőgazdasági vállalatok az elmúlt időszakban bővítették oroszországi jelenlétüket. Az egyik magyar vállalat például július első hetében ad át egy 400 tonna hús feldolgozására alkalmas üzemet Szverdlovszk megyében, egy másik magyar cég pedig egy 200 négyzetméteres fűszerkeverőüzem és raktár létrehozására irányuló befektetést kezdett el Moszkva megyében - áll a tárca közleményében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13