2020. szeptember 26. szombat Jusztina

Hírek - Élelmiszer

Sokan nagyon nem örülnek ennek az adatnak

Októberben a mezőgazdasági termelői árak 4,8 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A növekedés a növényi termékek árának 12,2 százalékos emelkedésével függ össze, miközben az élő állatok és állati termékek ára továbbra is csökkent, 5,9 százalékkal.
 
 

Minden kiemelt növényi termékcsoport ára emelkedett októberben - áll a KSH gyorstájékoztatójában. A legkisebb mértékben, 9 százalékkal a burgonyáé, a legnagyobb mértékben, 26 százalékkal a gyümölcsöké. A gabonafélék ára 12 százalékkal emelkedett az előző év októberéhez képest, elsősorban a kukorica árának 23 százalékos növekedése miatt. A búza termelői ára 0,4 százalékkal nőtt. Az élő állatok termelőiár-szintje 1,1, az állati termékeké 16 százalékkal lett alacsonyabb.

Az év első tíz hónapjában a mezőgazdasági termelői árak 2,3 százalékkal mérséklődtek, ezen belül a növényi termékek árai 2,0 százalékkal emelkedtek, az élő állatok és állati termékek árai 8,8 százalékkal csökkentek. A vágósertés ára 11, a tej termelői ára 21 százalékkal esett vissza január-októberben, az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu