2022. január 21. péntek Ágnes

Hírek - Élelmiszer

Súlyos szabályszegés az élelmiszeriparban: 12 tagállam ellen indított eljárást a Bizottság

A Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított 12 tagállam ellen, mert nem ültették át az agrár-élelmiszeripari ágazatban a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat tiltó uniós szabályokat. A mezőgazdasági és élelmiszer-ellátási láncban a vállalkozások közötti kapcsolatokban előforduló tisztességtelen piaci gyakorlatokról szóló (EU) 2019/633 irányelv átültetésének határideje 2021. május 1. volt.
 
 

A 2021. július 27-i állapot szerint Bulgária, Horvátország, Dánia, Finnország, Görögország, Hollandia, Írország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Szlovákia és Svédország értesítette a Bizottságot, hogy az irányelv átültetéséhez szükséges valamennyi intézkedést elfogadta, így az átültetés befejezettnek tekinthető. Franciaország és Észtország arról adott tájékoztatást, hogy jogszabályaik csak részben ültetik át az irányelvet - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A Bizottság ennek értelmében felszólító levelet küldött Ausztriának, Belgiumnak, Ciprusnak, Csehországnak, Észtországnak, Franciaországnak, Olaszországnak, Lengyelországnak, Portugáliának, Romániának, Szlovéniának és Spanyolországnak, amelyben felszólította őket a vonatkozó intézkedések elfogadására és bejelentésére. A tagállamoknak két hónap áll rendelkezésükre a válaszadásra. 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!