2020. február 18. kedd Bernadett

Hírek - Élelmiszer

Tésztaüzemet építhet Mészáros Lőrinc cége

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euró Generál gluténmentes tésztát gyártó üzemet építhet a Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentmihályon nettó 48 millió forint értékben. Az üzem megépítésére hat társaságtól kért ajánlatot az önkormányzat, ám végül csak egy, az Euró Generál nyújtott be pályázatot.
 
 

Nettó 48 millió forint értékben építhet gluténmentes tésztát gyártó üzemet Rábaszentmihályon a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euro Generál. A cégben 50 százalékos szavazati joga van a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Opus Global Nyrt.-nek, amelybe a felcsúti polgármester-befektető idén tavasszal vásárolta be magát – írja a Magyar Nemzet.

A több mint 200 négyzetméteres tésztaüzem megépítésére, amelyet a rábaszentmihályi önkormányzat építtet, hat társaságtól kértek ajánlatot, ám végül csak az Euro Generál nyújtott be pályázatot a meghívásos közbeszerzésen. A cég ajánlata az eredetileg becsült csaknem 33 millió forintos összegnél 15 millió forinttal volt drágább. A tésztaüzemben jövő májusban kezdődhet a gyártást, az alkalmazottak pedig szakmunkás-minimálbérért dolgoznak majd.

A Forbes magazin legújabb, leggazdagabb magyarokról készült listája szerint Mészáros Lőrinc már a top 10-ben van. A felcsúti polgármester a magazin számításai szerint 105,7 milliárd forint személyes vagyont halmozott fel, vagyis egy év alatt megháromszorozta a vagyonát, ami tavaly még "csak" 35 milliárd forint volt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu