2020. szeptember 29. kedd Mihály

Hírek - Élelmiszer

Tésztaüzemet építhet Mészáros Lőrinc cége

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euró Generál gluténmentes tésztát gyártó üzemet építhet a Győr-Moson-Sopron megyei Rábaszentmihályon nettó 48 millió forint értékben. Az üzem megépítésére hat társaságtól kért ajánlatot az önkormányzat, ám végül csak egy, az Euró Generál nyújtott be pályázatot.
 
 

Nettó 48 millió forint értékben építhet gluténmentes tésztát gyártó üzemet Rábaszentmihályon a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euro Generál. A cégben 50 százalékos szavazati joga van a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Opus Global Nyrt.-nek, amelybe a felcsúti polgármester-befektető idén tavasszal vásárolta be magát – írja a Magyar Nemzet.

A több mint 200 négyzetméteres tésztaüzem megépítésére, amelyet a rábaszentmihályi önkormányzat építtet, hat társaságtól kértek ajánlatot, ám végül csak az Euro Generál nyújtott be pályázatot a meghívásos közbeszerzésen. A cég ajánlata az eredetileg becsült csaknem 33 millió forintos összegnél 15 millió forinttal volt drágább. A tésztaüzemben jövő májusban kezdődhet a gyártást, az alkalmazottak pedig szakmunkás-minimálbérért dolgoznak majd.

A Forbes magazin legújabb, leggazdagabb magyarokról készült listája szerint Mészáros Lőrinc már a top 10-ben van. A felcsúti polgármester a magazin számításai szerint 105,7 milliárd forint személyes vagyont halmozott fel, vagyis egy év alatt megháromszorozta a vagyonát, ami tavaly még "csak" 35 milliárd forint volt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu