Ültessünk otthon olyat, ami nem a megszokott!

Az emberek többsége biztosan kíváncsi arra, miért nem ültet senki otthon citromot, ananászt, vagy avokádót? Valószínűleg azért nem, mert a legtöbben nem is gondolnánk, mennyire egyszerű. Példakánt említünk néhány nem éppen hagyományos gyümölcsöt, amelyeket bátran megpróbálhatunk otthon is elültetni!

Vágjunk ketté hosszában egy citromot, majd szedjük ki fogpiszkálóval a magjait. Ne szárítsuk meg őket, csak mossuk át. Rakjuk bele a magokat egy földdel teli pohárba, szórjunk a tetejére is földet, majd permetezzük be vízzel, és fedjük le a poharat egy néhány helyen kilyukasztgatott fóliával. Rakjuk meleg helyre az elültetett magokat, és várjunk türelmesen az első levelek megjelenésére.


Vegyünk egy szép érett avokádót és hosszában vágjuk ketté. Vegyük ki a magját és mossuk meg alaposan. A magot csak akkor használjuk fel, ha nem penészes és jó állapotban van! A mag felső részébe egy körben szúrjunk 4 fogpiszkálót. Öntsünk egy pohárba vizet és rakjuk bele a magot úgy, hogy csak az alsó fele érjen bele a vízbe. Ha a magunk elkezdett kicsírázni, és már akkorára nőtt, hogy a szár levelet hozott, akkor ültessük át egy földdel teli cserépbe a növényünket, és gondozzuk megfelelő odafigyeléssel.

Ananászt is könnyedén ültethetünk otthon. Vegyünk egy szép gyümölcsöt, aminek vágjuk le a leveles tetejét, nekünk csak erre lesz szükségünk. Letisztítjuk róla az alsó kisebb leveleket, és kettő-hét napig szárítjuk a levágott részt. A levelektől megtisztított részbe körben egy vonalban szúrjunk négy darab fogpiszkálót ugyanúgy, mint az avokádónál. A fogpiszkáló alatti megtisztított részt helyezzük egy vízzel teli pohárba. Öt-nyolc hét múlva már át is ültethetjük növényünket egy cserépbe.


Arra figyeljünk oda, hogy növényeinknek mindig kapjanak elegendő vizet. Míg kicsik a palánták, érdemes permetezve kijuttatni rájuk a vizet, ha nagyobbak lesznek, már kannával is nyugodtan locsolhatjuk őket. A megfelelő mennyiségű napfény biztosítására is mindig fordítsunk energiát. Ha ezeket szem előtt tartjuk, igazi kis egzotikus kertet nevelhetünk fel otthonunkban.


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A legnépszerűbb növények lehetnek a legnagyobb ellenségeink.
Szépek és halálosak - Gyilkos növények a kiskertben

Nem csak a macskák, hanem a növények is szeretik.
Csodaszer a kertekben - Sosem gondoltad volna, mi mindenre jó a tej!

Néhány alapvető dolgot fontos betartani.
Minden, amit tudni kell a paradicsom termesztéséről

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!


Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu