Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.02. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.03.02. hétfő

agrarszektor.hu
Nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, ezzel együtt egyre inkább csak a keleti megyékben várható eső, záporeső, de a kora délutáni órákra ott is megszűnik a csapadék - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.03.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.03.02.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.03.02.) napon.

2020.03.02. hétfő: Nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, ezzel együtt egyre inkább csak a keleti megyékben várható eső, záporeső, de a kora délutáni órákra ott is megszűnik a csapadék. A déli, délkeleti tájakon néhol zivatar is kialakulhat. A felhőzet-csökkenés csak átmeneti jellegű lesz, mert délutántól délnyugat felől ismét befelhősödik az ég. A délnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estére már mindenütt veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között valószínű, de északkeleten néhol 8, 10 fok is lehet. Késő estére 3 és 13 fok közé hűl le a levegő, az alacsonyabb értékekre az északi völgyekben számíthatunk.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka sokfelé, hétfőn nyugaton elszórtan, majd egyre inkább csak keleten várható eső, zápor, néhol zivatar. A csapadékos idő miatt éjszaka sokfelé, hétfőn napközben pedig inkább keleten számíthatunk esőtől nedves, csúszós útszakaszokra. Sokfelé lesz erős, hétfőn napközben néhol viharos a délnyugati szél, emiatt vezessünk óvatosabban, mert az erős szél iránytartási problémát okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hétfő hajnalban, reggel a hideg-, utána ismét a melegfronti tünetek, fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás tapasztalhatók.

A következő napok várható időjárása

2020.03.03. kedd: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és országszerte várható eső, zápor. A Dunántúlon a szél északira, északnyugatira fordul, másutt déli, délnyugati marad, és többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható, de északkeleten kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Alpokalján 9, délkeleten ugyanakkor 17, 18 fok körül alakul.

2020.03.04. szerda: Túlnyomóan borult időre számíthatunk. A Dunántúl nyugati részén helyenként, keleti részén szórványosan, a Dunától keletre megszakításokkal várható eső, zápor. Az északi szél nagy területen erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Friss híreink:

Itt a bejelentés: minden eddiginél brutálisabb traktorokat dob piacra a híres gépgyártó
Örülhetnek azok az észak-amerikai gazdálkodók, akiknek extranagy teljesítményű, többszörösen összekapcsolt traktorra van szükségük, ugyanis a New Holland bejelentette, hogy hamarosan kereskedelmi forgalomba hozza az új T9-es, PLM (Precision Land Management) Intelligence, intuitív precíziós gazdálkodási platformmal ellátott szériáját, tudhattuk meg a cég közleményéből.

Gyilkos féreg fenyegeti Magyarországot: már a szomszédban pusztít a ragadozó
Elképesztő ütemben terjed egy ragadozó laposféreg Európa nyugati részén, és valószínűleg már csak idő kérdése, hogy Magyarországon is megjelenjen. A kis talajlakóról egyelőre nem tudni, hogy hosszabb távon milyen károkat okozhat, aggodalomra ad azonban okot, hogy étlapján főleg csigák, földigiliszták és egyéb olyan puhatestűek szerepelnek, amelyek amellett, hogy őshonos fajok alapvető táplálékaiként szolgálnak, kulcsfontosságú szerepet játszanak a lebontásban is.

Ez fájni fog: kitiltották a magyar baromfit az oroszok
Oroszország megtiltotta a Komárom-Esztergom és Hajdú-Bihar megyéből érkező élő baromfi, keltető tojás, valamint a kész baromfi hústermékek importját a néhány hete Magyarországon is kirobbant madárinfluenza miatt. Ők már a sokadik ország, akik hasonló intézkedéseket tesznek, szintén korlátozásokat vezetett be ugyanis Dél-Korea, az Egyesült Arab Emírségek, a Fülöp-szigetek, Hongkong, Izrael, Japán, Kína, Kuvait, Tajvan és Szingapúr is a magyar baromfival, illetve baromfitermékekkel szemben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31