Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.28. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.28. szerda

agrarszektor.hu
Általában gyengén felhős időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.10.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.10.28.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.10.28.) napon.

2020.10.28. szerda: Általában gyengén felhős időre számíthatunk. Fokozatosan javulnak a látási viszonyok, csökken a rétegfelhőzettel borított terület nagysága, délutánra várhatóan mindenütt fel is oszlik. Legfeljebb csak szitálás fordulhat elő a ködös tájakon. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 13 és 18 fok között valószínű, de a tartósabban borult tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka nagy területen, főként Észak-Magyarországon, az Alföldön, a Dunántúl keleti részén köd képződik, amely szerdán tartósan megmaradhat. A Nyugat-Dunántúlon kedden a gyenge eső miatt csúszós útszakaszok is lehetnek.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az éjjel sokfelé képződő köd és a párás idő a légzőszervi betegségben szenvedők számára nehézségeket okozhat.

A következő napok várható időjárása

2020.10.29. csütörtök: Reggelre nagy területen alacsonyszintű rétegfelhőzet, illetve köd képződik. Kezdetben átmenetileg vékonyodik, szakadozik, majd északnyugat felől ismét erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre több helyen valószínű eső, zápor. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható, északnyugaton lesz a hidegebb az idő.

2020.10.30. péntek: Az éjszaka átmenetileg felszakadozik a felhőzet, majd nyugat felől beborul az ég, és többfelé várható eső, zápor. Sok helyütt megélénkül, helyenként megerősödik a nyugatias szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Friss híreink:

Kész, vége: ha így megy tovább, eltűnhet a magyar gesztenye a boltokból, piacokról
Néhány évtizeddel ezelőtt Zalában, Somogyban és Vas megyében még nagy területen folyt a szelídgesztenye-termesztés, azonban az ültetvényeket mára szinte teljesen elpusztította a kéregrák nevű betegség. A szelídgesztenye azóta még nagyobb kincsnek számít. Az Agrárszektor Dr. Markovics Tibort, az Őrségi Nemzeti Park igazgatóját erről kérdezte arról, mi a helyzet manapság, mennyi szelídgesztenye terem most Magyarországon?

Reform az agráradózásban: kik lehetnek a változtatások nyertesei és vesztesei?
November 3-án online Agrár Klubot szervez a Portfolio Csoport az agrárgazdaságot érintő, várhatóan 2021-től életbe lépő új adózási szabályozási csomagról, illetve az ezzel kapcsolatos legfontosabb változásokról. A rendezvény kiemelten foglalkozik azzal, mire kell majd feltétlenül odafigyelniük az egyéni gazdálkodóknak és mely adózási formák lehetnek a legoptimálisabbak a számukra, de emellett szó lesz a társas agrárvállalkozások adózási kérdéseiről is. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Filléres csodaszer: nem is gondolnád, mi mindenre használható a citromhéj a kertben
A legtöbb háztartásban a narancs- és citromhéj általában a kukában végzi, pedig a szemét helyett, hasznosan is felhasználhatjuk őket. Sokan nem is gondolnák, de a kertben például nemcsak a kártevőket, de akár a szúnyogokat is távol tarthatjuk citrushéjjal, ráadásul tökéletes komposztalapanyag is. Összegyűjtöttük mire és hogyan alkalmazhatjuk a citrusok héját, ahelyett, hogy kidobnánk őket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02