Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.24. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.24. szerda

agrarszektor.hu
Késő délelőtt a köd jórészt megszűnik, sok napsütés várható, de kisebb körzetekben - várhatóan az Alföld középső, északi részein, Észak-Magyarországon és néhol a Kisalföldön - tartósan rosszak lehetnek a látási viszonyok, illetve a köd megemelkedésével kialakuló makacs rétegfelhőzet miatt maradhat borult az ég - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.02.24.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.02.24.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.02.24.) napon.

2021.02.24. szerda: Késő délelőtt a köd jórészt megszűnik, sok napsütés várható, de kisebb körzetekben - várhatóan az Alföld középső, északi részein, Észak-Magyarországon és néhol a Kisalföldön - tartósan rosszak lehetnek a látási viszonyok, illetve a köd megemelkedésével kialakuló makacs rétegfelhőzet miatt maradhat borult az ég. Országszerte mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 11 és 19 fok között várható, de a tartósabban borult, ködös tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. Késő estére 0 és +10 fok közé hűlhet le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az éjszaka képződött köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet helyenként csak lassan oszlik fel, illetve éjszaka újraképződik. Emiatt a hajnali, reggeli órákban sokfelé rosszak lesznek a látási viszonyok. Szitálás, ónos szitálás miatt csúszósak lesznek az utak. Szerda napközben javulnak a közlekedés meteorológiai feltételei.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2021.02.25. csütörtök: Az éjszaka képződő köd napközben a legtöbb helyen feloszlik, kisüt a nap, de főként északkeleten tartósabban is megmaradhat a köd. Néhol szitálás előfordulhat. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között várható, de a tartósabban ködös vidékeken ennél hidegebb is lehet.

2021.02.26. péntek: Az éjszaka képződő köd napközben a legtöbb helyen feloszlik, kisüt a nap, de főként északkeleten tartósabban is megmaradhat a köd. Néhol szitálás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 17 fok között várható, de a tartósabban ködös vidékeken ennél hidegebb is lehet.

Friss híreink:

Már készül minden szamócatermesztő álma: ez a kütyü sok terhet levehet a vállukról
Szamócaszámláló drónt fejlesztettek ki a belgák. A Flanders Make nevű feldolgozóipari kutatóintézet olyan repülő drónt hozott létre, ami a mesterséges intelligenciájának köszönhetően a levegőből képes megszámolni a bogyókat. A kutatók szerint ez a fejlesztés nagy segítséget jelenthet a termelőknek, mivel pontosabb becsléseket tesz lehetővé a terméshozamokat illetően.

Tényleg rendeződhet több millió hektár magyar föld sorsa? Itt a szakértői vélemény
2021. január elsején hatályba lépett az osztatlan közös tulajdon megszüntetését célzó törvény, illetve megjelent az ahhoz kapcsolódó kormányrendelet. Az új szabályozás, amely legalább három és fél millió tulajdonost érint, egy évtizedek óta fennálló problémára jelenthet megoldást, hiszen ezáltal csaknem két és fél millió hektár föld jogi sorsa rendeződhet. Az Agrárszektor az Agrotax Kft. segítségével értelmezte a törvényt és végrehajtási rendeletet, emellett többek között olyan kérdésekre kerestük a választ mint, hogy milyen mozgások várhatók most a földpiacon, konfliktusmentes, gyors eljárásokra lehet-e számítani a felek között, illetve mi a szerepük a tájékoztató áraknak.

Megszólalt a Gallicoop volt vezetője: 30 év alatt egyszer sem volt veszteséges a cég
Ebben az ágazatban a legfontosabb szlogen a “fejlessz, vagy szállj ki" - mondta el az Agrárszektornak Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. korábbi vezérigazgatója. A 2020 szeptemberében új kezekbe kerül vállalat volt vezetője beszélt arról is, hogy a fejlődésnek sosincs vége, a Gallicoop Zrt.-ben még több milliárd forintnyi fejlesztési potenciál van.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13