2022. május 19. csütörtök Ivó, Milán

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.27. csütörtök

Napközben megnövekvő fátyolfelhőzet, illetve képződő gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.05.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.05.27.) napon.
 
 

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.05.27.) napon.

2021.05.27. csütörtök: Napközben megnövekvő fátyolfelhőzet, illetve képződő gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre számíthatunk. A délelőtti óráktól az Alpokalján, majd délutántól az ország északnyugati felén is vastagabbá válik a felhőzet. Késő délutánig legfeljebb az északnyugati határ környékén lehet gyenge csapadék, majd estétől a nyugati, délnyugati megyékben valószínű eső, záporeső, a határ környékén egy-egy zivatar is előfordulhat. Az északnyugatira, északira forduló szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között várható, de a felhősebb északnyugati tájakon csak 17, 19 fok valószínű. Késő estére 12, 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk legáltalánosabb panaszként felléphet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, görcsös panasz.

A következő napon várható időjárás

2021.05.28. péntek: Az ország délkeleti felén is szakadozik, csökken a felhőzet, arrafelé is több órára kisüt a nap, és a gomolyfelhő-képződésből már csak elvétve alakulhat ki jelentéktelen zápor, esetleg zivatar. Megélénkül, többfelé megerősödik az északnyugati, északi szél. Délutánra 18 és 24 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Végleg eltűnhet a boltokból a magyar hagyma? Mi lesz így a tradicionális ételeinkkel?
Évek óta egyre kisebb területen termesztenek hagymát Magyarországon, miközben a zöldség iránti kereslet az eget verdesi. A magyar konyha egyik alapélelmiszerének tartott vöröshagyma jó része azonban már külföldről kerül a fogyasztók asztalára. A magyar termesztőknek már nemcsak az olcsó külföldi konkurenciával kell megküzdeniük, a klímaváltozás és a növényvédő szerekre vonatkozó, egyre szigorodó előírások is megnehezítik az érvényesülésüket. De hogy látják ezt a maguk az érintettek? Az Agrárszektor ennek járt utána.

Beütött az igazi madárkatasztrófa a földeken: a magyar gazdák is foghatják a fejüket
A madarak száma egyre jobban csökken az EU-ban, sokkal kevesebb egyeddel találkozhatunk manapság, mint néhány évtizeddel ezelőtt. A sokéves hanyatlás után azonban most úgy tűnik, hogy a közönséges madarak száma stabilizálódni, sőt, növekedni kezdett – ez különösen igaz az erdei madarakra, melyek populációja a becslések szerint 2000 és 2019 között mintegy 9%-kal nőtt. Ugyanakkor nem ennyire kedvező a helyzet a mezőgazdasági madarakat tekintve, hiszen 2000 óta 17%-kal csökkent a populációjuk.

14 gyümölcs, amit gond nélkül termeszthetsz otthon is: és még kert sem kell hozzá
Melyik kertész/hobbikertész ne álmodozna arról, hogy bármikor, mikor kilép kertjébe, finomabbnál finomabb gyümölcsök veszik körül? Ez azonban nem túl sok embernek adatik meg, főleg akkor nem, ha például a város kellős közepén laknak vagy csak minimális hellyel kénytelenek gazdálkodni. Az ilyen esetekre kínálnak kitűnő megoldást a különböző növénytartók. A kertészkedés e formája egyáltalán nem új koncepció, viszont nem árt azt is tudni, hogy milyen gyümölcsök termeszthetők ezzel a módszerrel - erre azonban most megadjuk a választ.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!