Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.14. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.10.14. csütörtök

agrarszektor.hu
A Dunától keletre általában felhősen indul a reggel, és kisebb eső, záporeső is több helyen valószínű - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.10.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.10.14.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.10.14.) napon.

2021.10.14. csütörtök: A Dunától keletre általában felhősen indul a reggel, és kisebb eső, záporeső is több helyen valószínű. Napközben lassan szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és csak néhol lehet zápor. A Dunántúl nagyobb részén ezzel szemben a gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb időre is kisüthet a nap, és csapadék sem valószínű. A késő délutáni óráktól a Dunántúl északnyugati, nyugati részei fölé vastagabb felhősáv érkezhet, az ország többi részén viszont csökkenni kezd a felhőzet. Néhol megélénkülhet az északi szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, a tartósabban felhős tájakon lesz hűvösebb az idő. Késő estére általában 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A szervezet görcskészsége erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet.

A következő napon várható időjárás

2021.10.15. péntek: A hajnalra képződő köd, illetve rétegfelhőzet napközben lassan, fokozatosan feloszlik, és az ország nagyobb részén napos időre van kilátás. Északnyugaton, illetve később délkeleten azonban ezen kívül is számíthatunk felhősebb területekre. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között valószínű.

Friss híreink:

Folytatódik a magyar benzinhorror: komoly élelmiszer-drágulás lehet a vége
Egyre komolyabb problémát jelent az üzemanyagárak emelkedése, amelynek hatása mostanra a magyar mezőgazdaság minden területén érezhetővé vált. A költségnövekedés ráadásul nem korlátozódik egyetlen szegmensre, az élelmiszer-előállítás minden lépcsőfokán megjelenik. A kialakult helyzetről az Agrárszektor Kiss Pétert, a Gabonaszövetség elnökét kérdezte.

Sosem volt még ennyire könnyű a poloskák elleni védekezés: ez a trükk működik
Ahogy haladunk előre az őszben és válik egyre hűvösebbé az idő, úgy bukkan fel egyre több nemkívánatos vendég házunk, lakásunk környékén. A poloskák, népiesen büdösbogarak ugyanis ekkor kezdik meg vonulásukat emberlakta helyek felé, hogy a téli hónapokat meleg és száraz helyen vészeljék át. Noha az épületben és annak berendezéseiben nem tudnak kárt tenni, a már puszta jelenlétük komoly bosszúságforrás lehet. Ezekkel a módszerekkel azonban könnyen távol tarthatjuk a poloskákat az otthonunktól.

Tömegek hagyhatják ott a magyar sertéságazatot: honnan lesz hús a boltokban?
Kritikus helyzetbe került a magyar sertéságazat, a hazai termelők hónapok óta veszteségesek, a szektorban eluralkodott a kilátástalanság. A Kínában megjelent afrikai sertéspestis és a brutálisan megemelkedett takarmányárak annyira összezavarták és felbolygatták a globális és az európai piacot, hogy a kialakult árak mellett a magyar sertéstenyésztők tömegei gondolkodnak az abbahagyáson. Az Agrárszektor Bóna Szabolccsal, a Rábapordányi Mg. Zrt. vezérigazgatójával, Horváth Istvánnal, barbacsi tenyésztővel és Laczi Róberttel, a Pigmark Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgetett a kialakult helyzetről, illetve arról, mi jelenthetne megoldást a hazai sertéságazat megmentésére, és hogyan élhetnék túl a jelenlegi helyzetet a magyar sertéstartók.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13