2019. október 19. szombat Nándor

Hírek - Növény

Megvan az év biogazdája!

A 19. Biokultúra Találkozó keretin belül a Magyar Biokultúra Szövetség idén tizennegyedik alkalommal osztotta ki az Év Biogazdája és az Év Biogazdasága díjakat.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A testület az idei év biogazdájának a 18 hektáron gazdálkodó, gabonaféléket, zöldséget és gyümölcsöket termelő Dimák János, orosházi biotermelőt választotta. Dimák János 1998 óta gazdálkodik ellenőrzött bioterületen, termékei kisebb része a helyi piacon, zöme – nagykereskedésen keresztül – országszerte megtalálható. A díj a biogazdálkodás iránti elkötelezettségnek, a magas színvonalú gazdálkodási tevékenységnek az elismerése.

A biogazdaságok közül szintén egy Békés megyében működő vállalkozás, a békéscsabai Fair Trade Kft. bizonyult a legjobbnak. Az 1991-ben alapított, három magánszemély tulajdonában álló társaság kétezer hektáron termeltet szántóföldi és fűszernövényeket. A cég termékeinek nagyobb részét külföldön értékesíti. A Fair Trade neve Ausztriában, Németországban, Hollandiában és Svájcban egyaránt jól cseng.

A magyar biogazdákat és a biogazdálkodás iránt elkötelezetteket összefogó Magyar Biokultúra Szövetség több mint 25 éves múltra tekint vissza. A szövetség tulajdonában lévő Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. a Magyarországon előállított biotermékek 95 százalékát ellenőrzi.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu