Záporok, zivatarok jönnek húsvétkor: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

Záporok, zivatarok jönnek húsvétkor: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb eső

agrarszektor.hu
A húsvéti hosszú hétvégén az időjárás nem igazán kedvez a szabadtéri programoknak. Nagyszombaton még várható némi napsütés, de általában a felhős, borús idő lesz a jellemző, esetenként csapadékkal és erős, helyenként viharos széllel. Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is marad a szeles idő, helyenként akár futó zápor is előfordulhat. Az előrejelzések szerint a tavaszias idő még kedden sem tér vissza.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nagyszombaton még gyakran lesz felhős az ég, de azért pár órára több tájegységen is kisüthet a nap. A Dunától keletre, valamint a középső tájakon azonban szükség lehet az esernyőkre, ugyanis időnként többfelé kialakulhat eső, de akár zápor is - írta meg az Időkép.hu. Emellett az északias szél is sokfelé lesz élénk, erős, nyugaton, északnyugaton, valamint helyenként északkeleten viharos lökésekre is számítani kell. A legmelegebb órákban mindössze csak 10-16 fokot mutathatnak a hőmérők.

Forrás: Időkép.hu

Húsvétvasárnap is folytatódik a szeles idő, sokfelé lesz élénk, erős, néhol viharos az északi-északkeleti szél. Bár már sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra, a Dunától keletre elszórtan egy-egy futó zápor előfordulhat. Hajnalra a derült, fagyra érzékenyebb helyeken akár -3, -4 fok köré is lehűlhet a levegő, napközben pedig 9-15 fokra van kilátás.

Húsvéthétfőn a változóan napos-felhős időben még elszórtan egy-egy zápor átmenetileg kialakulhat. A szeles idő marad, az északi-északkeleti szelet továbbra is élénk, erős lökések kísérik majd. Reggel több tájegységünkön is gyengén fagyhat, de az északi völgyekben akár -5 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet, majd a délutáni órákban ismét 9 és 15 fok közötti maximumokra van kilátás. Az igazi tavaszi idő még kedden sem tér vissza.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31