Együttműködés Libanonnal

agrarszektor.hu
Az energiaszektor, a környezetvédelem és a mezőgazdaság területén lát lehetőséget a magyar és a libanoni kormány a két ország közötti üzleti együttműködés elmélyítésére - közölte Orbán Viktor kormányfő kedden, miután Budapesten tárgyalt Nadzsíb Mikáti libanoni miniszterelnökkel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A magyar kormány különösen értékesnek tartja azt a demokratikus politikai gyakorlatot, amelyet Libanonnak sikerült kialakítania. Libanon ugyanis egy rendkívül bonyolult helyzetben európai mércével mérve is teljesen demokratikus, a vallás- és szólásszabadságot, valamint az emberi jogokat mélyen tisztelő politikai rendszert hozott létre - fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a magyar kabinet külpolitikai tervei és a libanoni kormányzat elgondolásai között teljes a véleményazonosság és Magyarország minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja azt a politikát, amelyet Libanon folytat saját politikai rendszere fenntartása és a régióban betöltött békés szerepe érdekében.

A keddi találkozón a felek főleg gazdasági kérdésekről tárgyaltak, azt vizsgálták, hogy a két kabinet hogyan tudja kedvezőbbé tenni Magyarország és Libanon együttműködését az üzleti közösségek számára. A magyar kormányfő szerint az energiaszektorban, a környezetvédelemben és a mezőgazdaságban már a következő évben előrelépésekre lehet számítani.

Egy partnerségi ösztöndíj-megállapodás keretében a jövő évtől kezdődően százas nagyságrendben érkezhetnek libanoni diákok magyar egyetemekre, és fordítva, magyar hallgatók libaboni felsőoktatási intézményekbe - számolt be Orbán Viktor. A két miniszterelnök megállapodott abban is, hogy jelentősen könnyítik a vízumhozzáférés lehetőségét a libanoni állampolgároknak.

Nadzsíb Mikáti libanoni miniszterelnök a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, országa nagyon fontos szerepet játszik abban a "viharban, amely a közel-keleti térséget jelenleg átszeli".

A magyar kormányfővel áttekintették a két ország közötti politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztésének lehetőségét, tanácskoztak a vízumhoz jutás megkönnyítéséről, a turisztikai kapcsolatok fejlesztéséről és diákcsereprogramokról. Amellett, hogy libanoni diákok tanulhatnának Magyarországon, magyar fiatalokat is várnak a libanoni egyetemekre, hogy arab nyelvet tanuljanak - fűzte hozzá.

A jövő héten Budapesten magyar és arab üzletembereknek rendeznek fórumot, amely jó alkalom lesz a tapasztalatcserére - fogalmazott. Hozzátette, mindkét ország célja a megfelelő befektetői légkör megteremtése, és saját eszközeikkel igyekeznek ösztönözni a beruházásokat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02