Már az oroszok sem bíznak az idei jó termésben!

agrarszektor.hu
Kanada után Oroszország is borúsabban tekint az idei terméskilátásaira: még a tavaszi vetés előtt csökkentette az idei évre várt gabona mennyiséget. Az okok között a szigorú hitelezési gyakorlatot és a gyenge vetőmag minőséget említik.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Viktor Zubkov orosz miniszterelnök-helyettes és mezőgazdaságért felelős miniszter bejelentése szerint idén mindössze 84-85 millió tonna gabona betakarítására számít az egykor - a tavalyi szárazság előttig - legnagyobb gabonaexportőrnek számító ország.

Bár a tavalyi évi termésnél - mely mindössze 60,9 millió tonna volt, a rendkívüli aszály miatt - idén többel számolnak az orosz szakemberek, azonban a korábban előre jelzett 85-87 millió tonnától, valamint az elmúlt évtized végét jellemző évi 100 millió tonna feletti betakarított mennyiségtől jelentősen elmarad.

Az orosz bejelentést megelőzően múlt héten a kanadai mezőgazdasági minisztérium is jelezte, hogy 400 ezer tonnával csökkenti a korábbi gabonavárakozásait, mivel félő, hogy a tavaszi árvizek kárt tesznek a vetésben.

Eközben csütörtökön a Strategie Grains is 300 ezer tonnával csökkentette az Európai Unióra vonatkozó búza előrejelzését.

Az orosz gabonaszövetség elnöke elmondta: a tavaszi időjárás "késlekedése" miatt két héttel később kezdték a vetést idén, a forráshiány miatt pedig kisebb mértékben sikerült a vetésterületet növelni, mint az korábban tervezték.

A SovEcon független orosz piacfigyelő szerint ráadásul vetőmagból is hiány van a piacon, így ők csak 75-85 millió tonna gabonát várnak idén.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13