2020. június 5. péntek Fatime

Hírek - Agrárpénzek

Sertés szaporító telepet adtak át Nádudvaron

Kétmilliárd forintot meghaladó beruházással elkészült Nádudvaron a Tiszántúl legkorszerűbb sertésszaporító telepe; a HAGE Hajdúsági Agráripari Zrt. háromezer kocás telepét szerdán adta át Bodó Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke és Kovács Lajos, a HAGE Zrt. igazgatósági elnöke.
 
 

A beruházás az első üteme annak a csaknem 4,35 milliárd forintos beruházásnak, amelyhez a cég összesen 1,53 milliárd forint támogatást nyert az Új Magyar Vidékfejlesztési Program keretében - jelezte az átadáskor Kovács Lajos. Elmondta azt is, hogy a második ütemben, a Hegedűs-tanyán tenyészkoca süldő és vágósertés nevelő-hízlaló épületet alakítanak ki jövő év március 31-ig.

Bodó Sándor avató beszédében reményét fejezte ki, hogy a kormányzat készülő agrárstratégiája is hozzájárul ahhoz, hogy megálljon hazánkban a sertésszám csökkenése, s a jelenlegi alig 3 milliónál lényegesen több sertést tenyésszenek a gazdálkodók. Annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy az új stratégia hozzájárul a hazai és a külföldi piacok bővüléséhez, az élelmiszerbiztonság javulásához, s ahhoz, hogy a magyar termelőket ne sújtsák szigorúbb termelési feltételek, mint uniós társaikat.

Csirkés László, a HAGE igazgatója elmondta: a társaság 2009-ben hozott stratégiai döntést, miszerint új sertéstelepek építésével csökkentik az önköltséget és növelik a hatékonyságot. Elmondása szerint a 3.000 kocás, évente 90.000 malacot előállító molnártagi telep a hollandiai TOPIGS tenyésztő szervezettel együttműködve magas genetikai értékű alaptenyészetként fog működni.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu