2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Agrárpénzek

Újabb termékekre vetnék ki a chipsadót, nem lenne kibúvó

A kormány újabb termékekre vetné ki a chips-adót, továbbá szigorítaná a már meglévő adót is, hiszen többek közt az energiaital-gyártók az összetevők megváltoztatásával kikerülték az eredeti terhet - írja az Origo.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a Hír Tv Rájátszás című műsorában. Elmondta: az új népegészségügyi adónak két célja van. Egyrészt figyelmezteti a lakosságot, hogy mely termékeket nem szabad fogyasztani, másrészt kötelezi a fogyasztókat, hogy ezen termékek megvásárlásakor járuljanak hozzá a költségekhez.

A közeljövőben a chipsadóval súlytott élelmiszerek körét is bővítik. "Próbálunk olyan, egészségteherrel járó termékeket bevonni a körbe, ahol a termék fogyasztása és a betegség kialakulása közötti kapcsolat egyértelmű".

A már kivetett chipsadóra adott piaci reakciókra is próbálnak refkeltálni: az energiaital-gyártók például az egyik összetevő megváltoztatásával kivonták magukat az adó alól. "Megyünk utána" - mondta erre Szócska.

 

forrás: Origo.hu/vallalkozoi.negyed.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu