2021. április 15. csütörtök Anasztázia, Tas

Hírek - Állat

Ellepték a vaddisznók a Balaton parti településeket: rettegnek a lakók

Újra elszaporodtak a vaddisznók a Balatonnál, ráadásul mostanra egyre szemtelenebbé váltak, és naponta akár több alkalommal is felbukkannak a kertekben, valamint az utcákon. Ha a lakók vadakat észlelnek lakott területen, érdemes értesíteni az illetékes vadászati társaságot, hiszen az elhárításban, illetve a gyérítésben csak ők járhatnak el.
 
 

Visszatérő problémát jelentenek több Balaton parti településen, így Balatonszepezden is a vaddisznók - írja az Infostart. Naponta több alkalommal is jelentik a vaddisznók észlelését a településen, ráadásul az állatok egyre szemtelenebbek, gyakran mászkálnak ugyanis tömegesen a kertekben és az utcákon is.

Sári Ferenc erdész egy Facebook-posztban részletesen leírta, hogy ilyenkor a 112-es központi ügyeletet, vagy a vadászati hatóságot érdemes keresni. Mint írja, a vadásztársaság jogosult rendőrségi támogatás mellett lőfegyverrel vagy befogással aktívan részt venni a belterületi vadveszély elhárításában, és a külterületi vadlétszám gyérítésében is csak ők járhatnak el.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu