2020. október 27. kedd Szabina

Hírek - Élelmiszer

Február elsejétől nem lehet csukát fogni

Február elsejétől fajlagos fogási tilalmi időszak lép életbe a csukára. A március 19-ig tartó tilalom kíméli a halfajt az ívási idő alatt.
 
 

Nem lehet csukát fogni február elsejétől – hívja fel a horgászok figyelmét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Életbe lép ugyanis a fajlagos fogási tilalom, amely az idén nem március 31-ig, hanem a húsvéti hétvége miatt két nappal korábban, március 29-én fejeződik be.

Az időszakos tilalmat a szabályozás azért írja elő, hogy a csukák minél nagyobb számban ívhassanak le a természetes vizekben. Az idei enyhe tél következményeként ráadásul a halak ívóhelykeresése és szaporodása korán megkezdődhet.

A halállományok ebben az időszakban a legsérülékenyebbek, mivel a halak – viselkedésük és tartózkodási helyük miatt – az ívás idején könnyebben zsákmányul ejthetők és az ilyenkor kifogott egyedekkel együtt az ivadékaik is elpusztulnának. Az állományveszteség megakadályozása érdekében február elejétől március végéig tilos háborgatni a szaporodáshoz készülő, ívóhelyek után kutató és ívó halakat – rögzíti a Nébih közleménye.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu