2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Élelmiszer

Rejtélyes és érthetetlen - Kié volt a szalmonellás csirke?

Magyarországról 178 tonna szalmonellával és liszteriával fertőzött csirkehús került az ukrán piacra – legalábbis az ukrán főügyészség szerint, amely büntetőeljárást indított az ügyben. A magyar hatóságoknak nincs tudomásuk az esetről.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Egy magáncég olyan Magyarországon előállított darabolt csirkét dobott piacra Ukrajnában, amelyben kimutatták a szalminella és a liszteria kórokozójának jelenlétét - közölte az ukrán sajtó. A kijevi főügyészség bejelentés alapján kezdett vizsgálatot, az ügy jelenleg még nyomozati szakaszban van. Az ügyészség egyelőre nem fedte fel sem a beszállító, sem az előállító vállalat nevét. Az importőr cégvezetői ellen veszélyes termék forgalomba hozatala és hamisítás vádjában indítottak eljárást.

Bognár Lajos országos főállatorvos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek elmondta: az említett ügyről a magyar szaktárcának nincs semmilyen hivatalos információja. A szóban forgó üggyel kapcsolatban a magyar állategészségügyi hatósághoz hivatalos megkeresés nem érkezett.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu