A Horsch imádja Kelet-Európát

agrarszektor.hu
Az elsősorban vetőgépeiről ismert Horsch GmbH a 2018-as évet 402 millió eurós árbevétellel zárta, amely 12 százalékkal haladta meg az előző évit. Az elmúlt öt évben a multinacionális konszern 72,5 százalékkal növelte az árbevételét - számolt be róla az eilbote-online.com. A cég exportteljesítményének fele a kelet-európai piacról származik. Profiljában egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a precíziós és a biológiai termelés igényei.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mezőgépgyártó vállalat menedzsmentje szerint a sikerek az új fejlesztéseknek, a gyártás modernizálásának és a korrekt marketingnek köszönhetők. A 2018-as árbevételük 4/5-e származott az exportból és csak 1/5-e a belpiacról. Az elmúlt évben mind az export, mind pedig a hazai eladások bővültek. Az exportban a legnagyobb növekedést Kelet-Európában érték el, ahonnan a külpiaci bevételük feleszármazott, ezen belül is legeredményesebbnek az ukrán piac bizonyult.

Nyugat-Európa adta az exportbevételeik szűk egynegyedét, ahol 35 százalékos növekedést könyvelhettek el az előző évhez képest. Ezen a piacon a legnagyobb növekedést Franciaországban, Nagy-Britanniában és Skandináviában érték el. Gyakorlatilag valamennyi gyártmánycsoportban nőtt a termelés és az értékesítés, de ezen belül is a szemenként vető gépek (Maistro, Maestro) és a permetezőgépek forgalma nőtt a leginkább.


Szinte minden gyáregységüknél végeztek fejlesztéseket és beruházásokat, de tavaly legtöbbet Ronnenburgban - ahol a permetezőgépeiket gyártják - fordítottak a gyártás korszerűsítésére, illetve a törzsgyárukban, Schwandorfban is sokat költöttek. Az idei évre az árbevétel további növekedésével számolnak. A novemberi hannoveri Agritechnica kiállításon új

 "hibrid" termeléstechnológiai koncepcióval rukkolnak elő, amely a biológiai és a hagyományos termelési módszerek kombinációjára és a precíziós gazdálkodásra épül. Ez az irány határozza meg a jövőben a gyártási programjukat.
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31