2017. március 25. szombat Irén, Írisz

Hírek - Gépek

Nyártól kezdik gyártani a finn traktorszörnyet (videó)

405 lóerős traktorral bővítette negyedik generációs S szériáját a Valtra. A Finnországban alapított, de ma már az amerikai AGCO csoporthoz tartozó márka S394 típusjelű erőgépe a hatodik „családtag” ebben a sorozatban. Az eddigi 270–370 LE-s teljesítménytartományt a párizsi SIMA kiállításon bemutatott traktorral immár 400 LE fölé emelte a gyártó.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

A hajtásról itt is a (korábban Sisu névre hallgató) AGCO Power 84 AWF motor gondoskodik, amely csupán SCR rendszert tartalmaz, de így is teljesíteni tudja a Stage IV (Tier 4 Final) emissziós normát. A 8,4 literes, hathengeres erőforrás rásegítéssel 405 (boost nélkül 400) lóerő leadására képes, aminek a talajra való átviteléről a megbízható, fokozatmentes AVT hajtómű gondoskodik. Az integrált függesztőművek emelőképessége hátul 12 tonna, elöl pedig 5 tonna. A hidraulika 205 liter/perc térfogatáramra képes.


Megújult a jármű belseje is. A futurisztikus megjelenésű SmartTouch intelligens érintésvezérlésű, 9 colos képernyővel ellátott kezelőfelület nemcsak kényelmes és ergonomikus, de új szintre emeli a traktor irányítását. A funkciógombok és a felhasználói profilok teljes egészében testre szabhatók, vagyis minden kezelő a számára legoptimálisabb beállításokkal dolgozhat rajta. Ez a nagyobb gazdaságok és flottatulajdonosok számára felettébb ideális.

A vezetőkar kézfelemelés nélkül teszi lehetővé a kezelő számára a gép üzemeltetését, ráadásul mindkét oldali irányban, valamint előre és hátra is mozog, akárcsak a számítógépek egere. Az opcionális Auto-Guide automatikus kormányzás, az ISOBUS rendszer, és a biztonsági kamera használata is integrálva van a terminálba, vagyis nincs szükség további monitorokra, ezzel tehát javul a kiláthatóság a fülkéből.

Az új S szériás sorozat modelljeinek – köztük az S394 traktor – sorozatgyártása nyáron kezdődik el, és szeptembertől már kiállításokon, tesztvezetéseken is elérhetők lesznek.

Az S szériáról készült az alábbi videó:


 

Címlapon, most

Kalózszoftverekkel hekkelik meg saját traktoraikat a gazdák

Brazil húsbotrány: fokozott ellenőrzést rendelt el a főállatorvos

Magyarországra közvetlenül kevés brazil hústermék érkezik.

Hatalmas vihart kavar a brazil húsbotrány - Brüsszel is lépett

Korrupciós ügyek és kritikán aluli húsminőség a világ legnagyobb exportőrénél.

Nyúzzák a Renner traktort, de állja a sarat

Gyakorlati próbákat tartanak az új magyar géppel, készül a fülkés változat is.

Április 15-ig lehet bejelenteni a téli fagykárokat

A termelők a hozamértékcsökkenés 80 százalékát is megkaphatják.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ