2019. április 22. hétfő Csilla, Noémi

Hírek - Karrier

Zászlós Tibor újabb feladatot kap

A Mezőfalvai Zrt. vezérigazgatója, aki egyben az Agrárkamara (NAK) alelnöke is, felügyelheti a NAK szántóföldi növénytermesztési osztályát. Az alosztályba mintegy 200 ezer kamarai tag tartozik, a közel 400 ezres kamarai tagság több mint fele. Az április 10-én megalakult alosztály az őket kiszolgáló szaporítóanyag-, növényvédőszer- és mezőgépgyártókat, -előállítókat, -forgalmazókat, illetve a tápanyag-utánpótlással foglalkozó vállalkozásokat is tömöríti.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Zászlós Tibor felügyeli a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagságának bő felét kitevőt szántóföldi növénytermesztési osztályának tevékenységét. Az alelnök az alosztály első, április 10-i ülésén hangsúlyozta: a közel 400 ezres kamarai tagság több mint fele fő- vagy melléktevékenységként szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozik vagy érdekelt az ehhez kapcsolódó beszállítóiparban. Zászlós Tibor örömét fejezte ki, hogy a beszállítói szegmens széles körben képviselteti magát az alosztály munkájában, hiszen nagyon fontos, hogy a Kamara közvetlenül ismerje meg a megoldandó problémákat, közösen dolgozhassanak az előrevivő elképzeléseken.

MTI Fotó: Máthé Zoltán


Mint Petőházi Tamás, az országos szántóföldi növénytermesztési osztály elnöke elmondta, fontos, hogy a magyar agrárium nem független a világgazdasági folyamatoktól, így nagyon lényeges a tudásmegosztás, az információátadás.

Az alágazat egyik fontos kihívásának nevezte az esetleges krízishelyzetek kezelésére felkészülést, valamint a fordított áfa várható megszűnése miatt 2019-től induló új áfa-szabályokra való felkészülést,

illetve a versenyképesség erősítését, a hatékony innovatív technológiák elterjesztését. Az elkövetkező időszak fontos vállalásaként említette az ajánlati fajtalista elindítását takarmány kukoricában, majd őszi búzában – ami természetesen a beszállítókat is érinti. A beszállítóipari alosztály – melynek vezetője Feczák Gábor – tagjai részéről már az alakuló ülésen is több téma felvetődött. Így például a növényvédelmi támogató tevékenységek, a gépgyártásban a hazai részarány növelése, az illegális, hamisított szerek elleni fellépés, a tápanyag-utánpótlás fontosságának hangsúlyozása, valamint fontos terület a növényi szaporítóanyag felügyeleti rendszer átalakításának lehetősége.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Nyugat-magyarországi Agrárfórum

  Az agrárium legaktuálisabb témái

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu