Szupernövények teremnek ebben a magyar kertészetben: a boltokat is meghódították

Szupernövények teremnek ebben a magyar kertészetben: a boltokat is meghódították

agrarszektor.hu
Nemcsak a magyarországi szupermarketekbe, illetve hipermarketekbe, de éttermekbe és hotelekbe is szállít fűszernövényeket a pest megyei Zöldpont '98 Kft. A cég egyik fő célkitűzése, hogy a minél gazdaságosabb termesztés mellett teljesen organikus legyen a termesztési rendszerük, emellett szeretnék a friss fűszernövények teljes vertikumának termesztését és forgalmazását megvalósítani, és hazai termékekkel ellátni a kiskereskedelmet és az éttermeket is - tudatta Papp Ákos, a Zöldpont '98 Kft. tulajdonosa.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Albertirsán működő Zöldpont '98 Kft. friss fűszernövények termesztésével foglalkozik, elsősorban cserépben, és így is forgalmazza többek között a bazsalikomot, a rozmaringot, a mentát, illetve a metélő petrezselyemet a kiskereskedelem felé - tájékoztatott Papp Ákos, aki 2021-ben a Portfolio Agrárdíjak "Az év kertészete" kategória egyik jelöltje volt. Hozzátette, legfőbb vásárlóik a Magyarországon jelenlévő hipermarketek, szupermarketek, valamint diszkontok zöldségosztályai, de hotelek, szállodák és éttermek részére is termesztenek és forgalmaznak frissen vágott fűszernövényeket.

A szakember beszélt arról is, hogy szeretnék a friss fűszernövények teljes vertikumának termesztését és forgalmazását megoldani, és hazai termékekkel ellátni az itthon gazdálkodó szervezeteket, így a kiskereskedelmet és az éttermeket is. Kiemelte, a minél gazdaságosabb termesztés mellett fő célkitűzésük a teljes organikus termesztési rendszer megvalósítása, ezért már most csak a biológiai növényvédelemben engedélyezett készítményekkel védik a növényeket a baktériumok, a rovarkártevők és a gombakórokozók károsításától. 

Ez egy nagyon különleges és intenzív munka, ami rengeteg értéket és értelmet teremt a mi életünkben. Minden nap azt tartjuk szem előtt, hogy a növényeink a legjobb körülmények között tudjanak fejlődni, a vásárlóink pedig mindig megbízható, egészséges, jó ízű és stabil terméket tudjanak vásárolni, és az éttermek is ilyen termékeket kapjanak tőlünk. 

A Portfolio Csoport 2021-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2021 Konferencián kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. A 2021-es díjazottakról itt találhatóak bővebb információk:

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Portfolio

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?