2019. augusztus 24. szombat Bertalan

Hírek - Növény

Fokozottabban ellenőrzik az import borokat

November 9-étől fokozottabban ellenőrzik az import, külföldről behozott borokat a vidékfejlesztési miniszter rendelete alapján.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Fazekas Sándor közleménye szerint a Magyarországra érkező borok többsége indokolja a körültekintőbb és alaposabb ellenőrzést. Ennek megfelelően ezentúl a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzh) a borok első magyarországi tárolási helyén, nagy– és kiskereskedelmi egységekben, előállító egységekben, elosztó központokban, hűtőházakban végez alapos ellenőrzéseket. A cél, hogy kiszűrje, van-e az élelmiszerjogi előírásoknak nem megfelelő, hazánkba érkező import bor - írja a Hvg.

A hatóság a megkülönböztetéstől mentes, kockázatbecslésen alapuló vizsgálatokat nemcsak az előállító helyeken, hanem raktárakban, hűtőházakban és szállítmányozás közben hajtja végre. 

Az első, országon belüli tárolási helyeken a beszállító dokumentumokat is ellenőrzik, megnézik az egyes tételek számláit, a pincekönyveket, a szállítási okmányokat, továbbá a laboratóriumi vizsgálati eredményeket. Ezen folyamatok végén pedig mintát vesznek a borokból, melyet laboratóriumban elemeznek tovább.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu