Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.05. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.05. vasárnap

agrarszektor.hu
Az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, gomolyfelhők csak a Tiszántúlon zavarhatják délután a napsütést, de csapadék ezekből sem várható - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.07.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.07.05.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.07.05.) napon.

2020.07.05. vasárnap: Az ország nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, gomolyfelhők csak a Tiszántúlon zavarhatják délután a napsütést, de csapadék ezekből sem várható. Napközben az északnyugati szelet a Dunántúlon kísérhetik helyenként élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le mindössze a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nincs, de a melegedésre fokozottan érzékenyeknél fejfájás, koncentrálási probléma, fáradékonyság előfordulhat.

A következő napok várható időjárása

2020.07.06. hétfő: Sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel, majd estétől északnyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Napközben csapadék nem valószínű, estétől északnyugaton, nyugaton elszórtan, északkeleten néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Keleten mérsékelt marad a légmozgás, másutt az északnyugati szél nagy területen élénk lesz, illetve zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 33 fok között valószínű.

2020.07.07. kedd: Az éjszaka északnyugatra megérkező felhőzet napközben délkelet felé helyeződve vékonyodik, szakadozik, mögötte délután északnyugat felől kisüt a nap. Éjjel északnyugaton, napközben másutt is szórványosan zápor, keleten néhol zivatar valószínű. Az északi, északnyugati szél sokfelé erős, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között valószínű.

Friss híreink:

Sok túrázó nem is tud róla: hiába finomak, ezeket tilos leszedni az erdőben
Az elmúlt hetekben nem telt el úgy nap, hogy ne szemerkélt volna az eső, pár hete a kánikula is megérkezett. Ehhez képest a szombathelyi piacon alig találni az árusoknál erdei gombát, mindössze mutatóban egy hölgy kínál egy tálnyi vargányát. Az időjárás nem kedvezett idén a gombáknak, ráadásul ahogy beindult a nyár, előbújtak az őszi fajok, és ha mindez nem lenne elég számtalan olyan gomba jelent meg az utóbbi időben Magyarországon, amelyekből korábban alig lehetett találni. Ugyanakkor ezekből hiába lehetne kosárszám szedni, akadnak köztük védettek, amelyek hiába ehetők, a szedésük tilos.

Van ok az aggodalomra: durván elszaporodtak a kártevők a magyar földeken
Az elmúlt hét folyamán folytatódott a nyárias, de kiszámíthatatlanul zivataros időjárás. A nagyobb zivatarok áttevődtek az ország keleti, északkeleti tájegységeire, ahol egyes körzetekben felhőszakadások formáját öltötték. Ezekben a térségekben kisebb-nagyobb belvizek alakultak ki. Az éjszakai hőmérséklet alig maradt el a 20 Celsius-foktól, míg nappal 25-30 Celsius-fok volt a jellemző. A meleggel párosuló magas páratartalmú levegő és az erős talajpára a betegségeknek és a kártevőknek egyaránt kedvezett, írta dr. Aponyi Lajos növényvédelmi előrejelzésében.

Megdöbbentő felfedezés: így lehet növényvédő szerek nélkül is nagy a terméshozam
Brit tudósok megtalálták a legegyszerűbb módját annak, hogy a különféle növények életfolyamatait irányítsák. Ehhez pedig nem kell más, mint színes fény, ami a terméshozamokon is javítani lehet.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?