2021. május 6. csütörtök Ivett, Frida

Hírek - Növény

Megkezdődött a vita a közös agrárpolitikáról

Az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsában megkezdődött a KAP 2013 utáni jövőjéről szóló bizottsági közlemény érdemi vitája. A közös agrárpolitika célkitűzése, hogy Európa mezőgazdasága dinamikusabbá, versenyképesebbé és hatékonyabbá váljon – olvasható az VM közleményében.
 
 

Miután Dacian Ciolos mezőgazdasági részletesen ismertette az november 18-án kiadott dokumentum fontosabb elemeit, a miniszterek megtették első hozzászólásaikat.

Fazekas Sándor szerint a bizottsági közlemény megfelelő vitaalapot nyújt a tárgyalások megkezdéséhez, hiszen sorra veszi a KAP előtt álló kihívásokat, rögzíti az elérendő célokat és a megőrzendő értékeket. Mint leendő soros elnök eltökélt abban, hogy minden tagállam véleményét figyelembe vevő tanácsi állásfoglalást tegyen le az asztalra, amitt a miniszterek 2011. márciusában egyhangúlag el is fogadnak.

Fazekas hozzátette: Magyarország erős, megfelelő pénzügyi háttérrel rendelkező közös agrárpolitikában érdekelt. Fontosnak tartjuk mind a közvetlen mind a vidékfejlesztési támogatásokat. Magyarország a dotáció fenntartásával szeretné elérni a piaci kockázatok csökkentését és a termelők jövedelmének stabilizálását.

Fazekas Sándor még délelőtt tárgyalt a lengyel agrárminiszterrel. Tekintettel arra, hogy 2011. július 1-től a lengyelek töltik be a soros elnöki posztot áttekintették az előttük álló teendőket mind a közös agrárpolitika, mind a közös halászati politika területén.

saps | eu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu