2022. augusztus 10. szerda Lőrinc

Hírek - Növény

Megőrülnek ezért a magyar paradicsomért az emberek: iszonyúan népszerű

Egyre divatosabbak a koktélparadicsomok Magyarországon - mondta el az Agrárszektornak Dobos Flóra, a felgyői Profi-Tom Zöldségtermesztő Kft. üzemvezetője. A családi vállalkozás egy majdnem három hektáros üvegház-komplexumban termeszt fürtös paradicsomokat.
 
 

Dobos Flóra elmondta, hogy jelenleg 28500 négyzetméternyi termesztési felülettel rendelkeznek, ahol csak a Siranzo paradicsomfajtával foglalkoznak. Az üzemvezető elmondta, hogy ez a fajta nagyobb méretű gyümölcsöket hoz, jó eltarthatóság jellemzi és könnyebb a növényápolási munkafolyamatokat elvégezni rajta. A szakember azt is elárulta, hogy jellemzően nem szállítanak külföldre, csak ha a Délalföldi Kertészek Szövetkezetétől (Délkertésztől) kifejezetten ezt kérik tőlük. A megtermelt paradicsomot Magyarországon belül a különféle multikhoz (Lidl, Penny Market) szállítják.

Magyarországon egyre divatosabbak a koktélfajták, és lehet, hogy érdemes ezek felé is irányulni, jegyezte meg Dobos Flóra, hozzátéve, hogy a nagyobb fajtájú fürtös paradicsomok is még mindig igen kelendőek. A szakember kijelentette, hogy amíg van ezekre igény, addig termeszteni fogják őket. Az új beruházás kapcsán Dobos Flóra elmondta, hogy nem kell új csarnokrészt építeni, és gépesíteni azt, mivel az üvegház úgy lett kialakítva, hogy hat hektárt ki tudjon szolgálni, csak össze kell majd kötni a két részt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!