Megőrülnek ezért a magyar paradicsomért az emberek: iszonyúan népszerű

Megőrülnek ezért a magyar paradicsomért az emberek: iszonyúan népszerű

agrarszektor.hu
Egyre divatosabbak a koktélparadicsomok Magyarországon - mondta el az Agrárszektornak Dobos Flóra, a felgyői Profi-Tom Zöldségtermesztő Kft. üzemvezetője. A családi vállalkozás egy majdnem három hektáros üvegház-komplexumban termeszt fürtös paradicsomokat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Dobos Flóra elmondta, hogy jelenleg 28500 négyzetméternyi termesztési felülettel rendelkeznek, ahol csak a Siranzo paradicsomfajtával foglalkoznak. Az üzemvezető elmondta, hogy ez a fajta nagyobb méretű gyümölcsöket hoz, jó eltarthatóság jellemzi és könnyebb a növényápolási munkafolyamatokat elvégezni rajta. A szakember azt is elárulta, hogy jellemzően nem szállítanak külföldre, csak ha a Délalföldi Kertészek Szövetkezetétől (Délkertésztől) kifejezetten ezt kérik tőlük. A megtermelt paradicsomot Magyarországon belül a különféle multikhoz (Lidl, Penny Market) szállítják.

Magyarországon egyre divatosabbak a koktélfajták, és lehet, hogy érdemes ezek felé is irányulni, jegyezte meg Dobos Flóra, hozzátéve, hogy a nagyobb fajtájú fürtös paradicsomok is még mindig igen kelendőek. A szakember kijelentette, hogy amíg van ezekre igény, addig termeszteni fogják őket. Az új beruházás kapcsán Dobos Flóra elmondta, hogy nem kell új csarnokrészt építeni, és gépesíteni azt, mivel az üvegház úgy lett kialakítva, hogy hat hektárt ki tudjon szolgálni, csak össze kell majd kötni a két részt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03