2019. október 16. szerda Gál

Hírek - Piac

Biofűtőművel lett olcsóbb a fűtés Miskolcon

Miskolcon az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával valósult meg az a biomasszával üzemeltetett biofűtőmű, mely segítségével több min ezer lakást tudnak megújuló energiával ellátni környezettudatosan, jelentős mennyiségű földgáz kiváltásával - írja a hirado.hu.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A beruházás összköltsége 780 millió forint. Az erőmű építése 2 évvel ezelőtt kezdődött, másfél hónapja pedig már próbaüzemként működik.

Mehn Imre, a Bio-energy Kft ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az új erőmű biomasszából dolgozik, és mintegy 4000 tonnányi helyben vásárolt faaprítékot alakít hőenergiává. Jóval alacsonyabb áron termel energiát a mindenkor gázárhoz képest, így Miskolcon több mint ezer lakásban lesz idén kevesebb a fűtésszámla. 

A fűtőmű egy fűtési szezonban körülbelül 1 millió köbméter földgázt vált ki, ami 1100 lakásnál a fűtésigény mintegy 70 százaléka.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu