2021. szeptember 21. kedd Máté, Mirella

Hírek - Agrárpénzek

Európa legnagyobb marhatermelője most sokkal kevesebb állatot vitt vágóhídra

Érezhetően csökken a vágóhidak teljesítménye, mivel kevesebb a vágásérett marha Európában. A franciák dominálják ezt a piacot, ezért ha náluk 2 százalékot esik a termelés, azt minden termelő megérzi az unióban.
 
 

Míg 2018-ban stabil volt a vágómarha-felhozatal az Európai Unióban, 2019 első felében esést mutatnak a vágási statisztikák. A közösségen belül 12,9 millió szarvasmarha került vágásra, ami 1,6 százalékkal kevesebb a tavaly mértnél. A csökkenő termelés (-1,9%) ellenére továbbra is Franciaország vezeti az európai marhahústermelők rangsorát: minden ötödik marhavágás ebben az országban történik. A második helyen Németország (-1%) áll, közvetlenül mögötte pedig az Egyesült Királyság (+0,7%) következik a sorban.

Ebben a három országban vágják le az európai marhafelhozatal több mint 40 százalékát. Nagy növekedésre csak Írország volt képes ebben az évben (+5,5%), de a spanyolok 2 százalékos termelésbővülése jelentett többet az uniós piacon. A legnagyobb mínuszt (-8,8%) a belgák könyvelhették el. 2019 második felében további enyhe termeléscsökkenést várnak a piaci elemzők Európában - áll az ami-informiert.de jelentésében.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu