2021. május 6. csütörtök Ivett, Frida

Hírek - Agrárpénzek

Kártalanítják a gazdákat az amerikai vámháború miatt

Összesen mintegy 6 milliárd dollár kártalanítást fizet ki az amerikai kormány azoknak a mezőgazdasági termelőknek, akiket kár ért amiatt, hogy Washington kereskedelmi vámháborút indított. A többi mint 1600 milliárd forintnak megfelelő összeg folyósítását már szeptemberben megkezdi Donald Trump kormánya.
 
 

Kína és az Egyesült Államok több más fontos kereskedelmi partnere megtorló tarifákat vetett ki amerikai mezőgazdasági termékekre, miután az amerikai kormányzat büntetővámmal sújtotta az egyebek között az Európai Unióból, Kanadából és a Mexikóból származó acélt és alumíniumot. A Trump-adminisztráció júliusban jelentette be, hogy mintegy 12 milliárd dollárral segíti ki az amerikai farmereket.

Az amerikai kormány szeptemberben kezdi meg azoknak a mezőgazdasági termelőknek a kártalanítását, akiket kár ért a kereskedelmi csatározások miatt. A mezőgazdasági minisztérium bejelentése szerint a kormány mintegy 6 milliárd dollárt, azaz több mint 1600 milliárd forintot folyósít első körben.

Ebből az összegből közel 4,7 milliárd dollárt kapnak a kukorica-, a búza-, a szója- és gyapottermelők, a tejtermékgyártók, valamint a sertéstenyésztők. Ezen felül a vámháború amerikai kárvallottjaitól az állam mintegy 1,2 milliárd dollár értékben vásárol fel mezőgazdasági termékeket, amiket jótékonysági szervezeteknek ad át.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu