Kifakadt Bige László: a péti Nitrogénművek körül is szimatolnak

agrarszektor.hu
Gazdaságos, biztonságos, de mégis bezárja a szolnoki gyárat Bige László, ha rákényszerítik. Eladni viszont nem fogja senkinek. Amíg jogi lehetősége van rá, küzd érte, és ha sikerül megvédenie, azzal megnyerheti a háborút - mondta ma a műtrágyagyárairól híres üzletember a Trend FM-nek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

"Nem én vagyok a  fontos, hanem a vállalat, amelyik jól működik, és van benne 250 ember, aki innen kapja a kenyerét" - mondta Bige László a Trend FM-nek, amikor a személyét érintő bosszúhadjáratról kérdezték. Hangsúlyozta: a szolnoki gyár csaknem 70 éve működik, mintegy 40 országba exportálják a  termékeiket. A katarsztrófavédelem és a rendőrség Bige emlékei szerint 9, illetve 13 alkalommal szállt ki az üzembe tavaly november óta, de nem találtak semmit.

A ripoter kérdésére, hogy ez utalhat-e arra, hogy valaki szándékos hadjáratot folytat személyesen ellene, Bige László így felelt: "Én is így gondolom." Az üzem rendelkezik érvényes környezetvédelmi, katasztrófavédelmi, tűzvédelmi, munkavédelmi és egyéb engedéllyel, amit csak megkövetelnek a működéséhez a hatóságok.

Az elmúlt több mint 20 évben egyetlen egyszer sem kellett környezetvédelmi bírságot fizetnünk, és soha nem történt baleset.

Veszélyesebb az utcán közlekedni, mint ebben a gyárban dolgozni - tette hozzá Bige László. Szerinte a szolnoki katasztrófavédelmi hivatalt valaki utasította arra, hogy "nyomja meg az entert".

Forrás: MTI Fotó: Nagy Lajos

Ezért Bige László nem lát más utat, mint a nyereséges gyár bezárását. Ezzel a lépéssel 10 napig még vár, mivel kiderült, van jogi lehetőség a katasztrófavédelem döntését megfellebbezni. Az üzletember több mint egy tucat jogi szakértő egybehangzó véleményére hivatkozva lát reményt arra, hogy a közigazgatási bíróság hatályon kívül helyezi a katasztrófavédelem határozatát.

Arra a riporteri kérdésre, hogy mi történik akkor, ha mégis be kellene zárnia a gyárat, Bige így válaszolt: inkább bezárják, de nem adják át ezt a gazdaságosasn működő üzemet. Az üzletember legfontosabb érdekeltsége azonban a péti Nitrogénművek, amelyet "Magyarország legértékesebb vagyonelemeként" írt le az interjúban, keserűen hozzátéve: még csak finoman, de már szimatolnak e körül a préda körül is.

Korábbi cikkeink a témában:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02