2022. május 25. szerda Orbán

Hírek - Agrárpénzek

Majdnem öthónapos mélypontra került tegnap a forint

A hét elején május közepe óta nem látott szintre emelkedett az euró-forint jegyzés, miközben a dollár megállíthatatlanul erősödik tovább látszólag különösebb hír nélkül. Persze ebben az euró gyengülése legalább ennyire benne van, legújabban például a katalán népszavazás miatt ütötték meg az európai devizát - írja a Portfolio.
 
 


A forint minimális, 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a keddi napot, de így is 312 felett jár az euró jegyzése. Tegnap egészen 312,5-ig emelkedett az euró-forint jegyzés, amire május közepe óta nem volt példa, vagyis négy és fél hónapos mélyponton járt a magyar deviza. A dollárral szemben kedd reggel 266,56-nál jártunk, amihez hasonló árfolyamra szintén nem volt példa július óta.

Majdnem öthónapos mélypontra ütötték tegnap a forintot


A forint versenytársai közül a lengyel zloty gyakorlatilag stagnálással kezdte a napot, míg a cseh korona 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,3 százalékkal gyengült a dollár ellenében, akárcsak a török líra és a dél-afrikai rand.

A dollár tovább erősödik az euróval szemben, és az újabb 0,2 százalékos javulást követően már az 1,17-es szintet közelíti a jegyzés. Ezzel az utóbbi egy hónapban már 1,3 százalékkal erősödött a dollár, pedig a fundamentumok látszólag változatlanok. Legutóbb a hétvégi katalán népszavazás okozott egy kis eurógyengülést, de alapvetően egyelőre ez sem módosított a kilátásokon.

Majdnem öthónapos mélypontra ütötték tegnap a forintot

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben