2017. december 11. hétfő Árpád

Hírek - Agrotechnológia

Változik az éghajlat, másként terem a kukorica

Együttműködési megállapodást kötött a Syngenta Magyarország Kft. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT). A megállapodás révén a Syngenta a TTT kiemelt pártoló tagjává vált.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A kiemelt pártoló tagságról szóló megállapodást Matthew Pickard, a Syngenta Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója és Mélykuti Tibor, a TTT elnöke írta alá – derül ki a terméktanács közleményéből. Magyarországon a tejtermelés önköltségének 45-55 százalékát a takarmányköltségek teszik ki, ezért a felek szerint egyre fontosabbá válik a megfelelő takarmánygazdálkodás. A kukorica (és a silókukorica) az időjárás változékonyságának kitett, biológiailag is nagy vízigényű növény, emiatt az egyre gyakoribbá váló aszályos években fellépő vízhiány érzékenyen érinti a hazai öntözés nélküli kukoricatermesztést.

A megállapodás aláírói szerint arra kell törekedni, hogy a kukorica a megváltozott körülmények ellenére is gazdaságosan legyen termeszthető Magyarországon. Figyelembe kell venni azt is, hogy az éghajlatváltozás hatására emelkedik az átlaghőmérséklet, illetve egyre gyakrabban jelentkeznek időjárási szélsőségek - áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu