2021. január 20. szerda Fábián, Sebestyén

Hírek - Állat

Szokatlan dolgok történnek az európai báránypiacon: ezt már nehéz követni

Az európai bárányárak nagyon kis mértékben, de ismét csökkentek az elmúlt héten, ugyanakkor a piacok továbbra is szokatlanul erősek.
 
 

A nehézbárány átlagára az EU-ban a 2020. szeptember 20-ával végződő, 38. héten 590,7 euró/100 kg volt, ami mindössze 0,2 % -os csökkenést jelent az héttel korábban rögzített (591,9 euró/100 kg) értékhez képest - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A kereslet a nyári hónapok óta enyhült, de ez lehetővé tette a piacok számára az alapvető egyensúly kialakítását a korlátozott kínálat ellenére. A jelentések szerint egyes régiókban a magasabb minőségű bárányhús iránt nagy a kereslet.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

A brit árak enyhültek az elmúlt hónapban, de ennek csak korlátozott hatása volt a legfontosabb brit exportpiacokra. Az árak az elmúlt héten Franciaországban 0,9 %-kal, Spanyolországban 1,3 %-kal, Írországban pedig 1,9 %-kal csökkentek, azonban Hollandiában 1,4 %-kal valamint Németországban 5,5 %-kal erősödtek.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu