2020. december 1. kedd Elza

Hírek - Élelmiszer

Ez lesz a nagy verseny - Újra összecsapnak a legjobb borok

Április 21-22-én rendezik meg az idei Országos Takarékszövetkezeti Borversenyt. Az ország harmadik legnagyobb bormustrájának célja, hogy a takarékszövetkezeti szektor támogatássa a bortermelők piacra jutását. A díjazott borok katalógusba kerülnek és az idén a Budavári Borfesztiválon is bemutatkozhatnak. Két bor pedig egy évig a "Takarékszövetkezetek Bora" címet is viselheti.
 
 

Április 15-én 13 óráig lehet leadni a versenyben résztvevő mintákat a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft.-nél - közölte az agrárszektor.hu-val a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. Az ország harmadik legnagyobb bormustrájának számító Országos Takarékszövetkezeti Borversenyt az idén tizenhetedik alkalommal rendezik meg április 21-22-én.

A borászok és pincészetek egyik legjelentősebb finanszírozói a szövetkezeti hitelintézetek – tette hozzá a társaság. A kiírással a takarékszövetkezeti szektor célja, hogy az ügyfelek országos versenyen mutathassák be boraikat, így piacra jutási esélyeik nőjenek. A nevezés feltétele, hogy a jelentkezőknek legyenek takarékszövetkezeti üzleti kapcsolataik.

Tavaly több mint 180 bor versenyzett
Az Országos Takarékszövetkezeti Borversenyen tavaly több mint 180 bor versenyzett egymással. A legtöbb pontot szerzett öt-öt fehér- és vörösbor közül, anonim bírálattal választották ki azt a kettőt, amely megkapta a „Takarékszövetkezetek Bora 2014” címet. Vörösbor kategóriában az Eszterbauer Borászat 2011-es "Mesterünk" Szekszárdi Cabernet franc - Merlot cuvée-je, míg a fehérboroknál a Kökény és Fia Családi Borászat 2013-as Chardonnay-ja nyert.


A borversenyt a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. megbízásából a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. rendezi. A borokat öt-héttagú bírálóbizottságok értékelik, háromtagú elnökség felügyelete mellett.

 


Aranyérmes borok a tavalyi versenyen

Az eredményekről katalógus készül, és a díjazottak az idén először bemutatkozhatnak a szeptember 9-13. közötti Budavári Borfesztivál TakarékBank kiállítói standján is. A borfesztiválon átadják a "Takarékszövetkezetek Bora" címet is, amelyet két nyertes bor egy évig viselhet.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 60 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu